Konyaspor nefes aldı!

Atiker Konyaspor 6 puanlık maçta Kardemir Karabükspor’u 2-0 yenerek rahat bir nefes aldı. Ligde 4 maç sonra kazanan ve puanını 14’e çıkaran ve yeşil-beyazlı temsilcimiz ateş hattından çıktı.

Konyaspor nefes aldı!
Yayınlanma:

Atiker Konyaspor, Süper Lig’in 15.haftasının kapanış maçında taraftarının önünde Kardemir Karabükspor’u 2-0’la geçerek hayati derecede bir galibiyet aldı.

Maça Konyaspor daha istekli başladı. Yeşil-beyazlı ekipte forvet arkasında görev yapan Mehdi Bourabia ve 11 ve 12.dakikalarda rakip kaleyi yokladı. Anadolu Kartalı, maçın 17.dakikasında penaltı kazandı. Kaleci Çağlar Akbaba'nın Mehdi’ye ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem Barış Şimşek penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Nejc Skubic takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra kontrollü bir oyun ortaya koyan temsilcimiz ilk yarının sonunda mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Vedat’ın pasında hareketlenen Musa Araz, ceza sahası içinde net bir gol şansından yararlanamadı ve yeşil-beyazlı ekip devreyi 1-0 önde tamamladı.

BUZ GİBİ GOL VERİLMEDİ

Atiker Konyaspor maçın ikinci yarısına da iyi başlarken, Mehdi ve Milosevic ile ikinci golü aradı. Maçın 55.dakikasından itibaren Karabükspor oyunun kontrolünü sağladı tehlikeli ataklar geliştirdi. 59’da Yatabare'nin vuruşunu Skubic çizgiden çıkardı. İkinci golü atıp rahatlamak isteyen Konyaspor, 62’de Vedat Bora ile gole çok yaklaşırken, Karabük kalecisi bu pozisyonda güzel bir kurtarış yaptı.  75.dakikada gole bir kez daha yaklaştık. Mehdi Bourabia çalımlarla ceza sahası içine girerken, topu önünde bulan Milosevic müsait durumda topu dışarı attı. Karabük berberlik golü için pozisyonlar bulurken, yedek kulübesindeki teknik heyet ve oyuncular ile maçı izleyen taraftarlar büyük stres yaşadı. Konyaspor’un maç 82.dakikasında Musa Araz ofsayt olmayan pozisyonda gol atarken, yan hakemin yanlış bayrağıyla gol iptal edildi.

90.dakika Mehdi'nin ceza sahası içindeki pasında Deni Milosevic skoru tayin etti. 

Zorlu maçta başka gol olmayınca Atiker Konyaspor karşılaşmadan 2-0 galip ayrılarak çok önemli bir galibiyet aldı. Puanını 14’e çıkaran temsilcimiz ateş hattından da çıktı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.