Konyaspor'un kaptanı Çamdalı'dan samimi açıklamalar #KonyaSpor

Atiker Konyaspor'un kaptanı Ali Çamdalı, kariyer hikâyesini ve tecrübelerini Tam Saha ile paylaştı.

Konyaspor'un kaptanı Çamdalı'dan samimi açıklamalar #KonyaSpor
Yayınlanma:

İşte o açıklamalar:

22 Şubat 1984 Duisburg doğumlusun. Nasıl bir çocukluk geçirdin? Ailen ne zaman ve neden Almanya'ya göç etti? Ne işle meşguller?

Mütevazî bir ailenin içinden geliyorum. Annem ev hanımı, babam fabrikada kaynakçı olarak çalışıyordu. Babam 1979'da Kayseri'den Almanya'ya göç etmiş ve 1983'de annemle evlenmişler.

Futbola ilgin ne zaman ve nasıl başladı?

Doğum yerim Almanya. Futbola Borussia Mönchengladbach altyapısında başladım. Öğrendiğim en önemli şey, iyi bir birey ve rakibe karşı saygılı olmaktı. Benim zamanımda da şimdi de Almanya'nın en iyi altyapılarından biridir Borussia Mönchengladbach. 7 yılımı orada geçirdim. Ama A takıma sıçramayı bir türlü yapamadım. Bayer Leverkusen'den teklif alınca şansımı orada denemek istedim. A takıma kadar da yükseldim. Üç yıllık bir futbol serüvenim var orada. Çok güzel günlerim geçti.

Seninle birlikte futbola başlayan birçok arkadaşın bugün futbolcu olamadı ama sen başardın. Arkadaşlarına oranla neleri farklı yaptın da başarılı bir futbolcu oldun?


Bu biraz da kendinize bağlı... Futbolu çok seviyordum. Severek yapmazsan bir işi olmuyor. Bu her iş için geçerli. Forvet olarak başladım. Sonrasında bir gün hocam "Stoper oynayacaksın" dedi. Hiç oynamamıştım. Ama oynadığım ilk gün oldukça başarılı bir maç çıkarttım. Ve sonrasında da öyle devam ettim. Belki forvet olarak kalsaydım bugünlere gelemezdim. Yaptığınız işi severek yapmak, "Bu benim işim olacak" demek, inanmak ve tabiî ki de ailenizin desteği… Bende bütün bunlar bir araya geldi. Ve sonrasında şükürler olsun bugünleri yaşıyorum. Beni diğer arkadaşlarımdan ayıran farkların bunlar olduğunu düşünüyorum.

Borussia Mönchengladbach günlerine dönersek, orada öğrendiklerini bizimle paylaşır mısın?


Dediğim gibi, Borussia Mönchengladbach, Almanya'da en iyi altyapıya sahip olan kulüplerden biri. Yani futbolcu olmak için gayret sarf eden çocukların, gençlerin profesyonelliğe ilk adımı attığı yerde futbolun temel bilgilerini aldım diyebilirim. Bu işi bugün severek yapmamda o dönemde yaşadıklarım büyük pay sahibidir. Kendimi gerçek anlamda futbolcu gibi hissetmemin yanında mental anlamda bana büyük katkılar sağladığını söylemeliyim.

Almanya'daki altyapı eğitiminin sana neler kazandırdığı konusunu biraz açabilir miyiz?


Her şeyden önce Almanya'daki imkânlar buradakinden daha fazla. Çocukken bile kendini yıldız oyuncu gibi hissediyorsun. İlk gittiğimde üç valiz dolusu eşya verdiler. Kramponlar, kamp malzemeleri, antrenman malzemeleri. Yani ilk günden itibaren kendini futbolcu gibi hissetmen sağlanıyor. 12-13 yaşında profesyonelliği sana işliyorlar. İdman sahaları olsun, diğer imkânlar olsun tüm organizasyon tamamen üst düzeyde. Tüm bunlar bir de eğitimle birleştiği zaman zaten öndesin. Sistematik bir organizasyonun içerisinde futbolcu olmanız ve içinizdeki yeteneği ortaya çıkarmanız için her şey yapılıyor. Gerisi de bir anlamda size kalmış. Almanya'da aldığım altyapı eğitimi benim bu günlere gelmemde önemli bir rol oynadı kesinlikle…



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.