#KöşeYazısı Barzani’nin başı gözü farklı oynuyor Yazar: Mustafa Ekmekcioğlu

İsrail dışındaki bütün komşu ülkelerin karşı çıkmasına rağmen İsrail beslemeli Barzani referandumu yaptı. Sadece Türkiye değil, İran, ABD ve bir çok Avrupa ülkesinin karşı gelmesine rağmen Barzani’nin gerçekleştirdiği referandum da bir nevi “kendi çaldı kendi oynadı”.

#KöşeYazısı Barzani’nin başı gözü farklı oynuyor Yazar: Mustafa Ekmekcioğlu
Yayınlanma:

Ülkemizin bulunduğu zorlu coğrafi koşullarda gözü olan bir çok devlet vardır. Özellikle petrol ve doğalgaz nedeniyle Avrupa ülkeleri ve onların ayakçıları bu bölgede adeta cirit atmaktadır. Ancak unuttukları bir şey var. Türkiye’nin onayı olmadan bu coğrafya da hiçbir şey olmaz.

 

Barzani denilen bu adam, daha düne kadar Türkiye’nin gölgesinde yaşayan ve bu ülkenin pasaportunu kullanan biriydi. Barzani şimdilerde, İran-Irak ve körfez savaşlarının arkasından Saddam Hüseyin’in kendisine altın tabakta sunduğu Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanlığı gömleğini sırtında taşıyor.

 

İpleri özellikle İsrail tarafından tutulan bu adam, ne taraf güçlü olursa onun tarafına geçecek kadar da rüzgargülü birisi. Bir bakıyorsun, Irak’a karşı İran’ın yanında saf tutuyor. PKK ya karşı bize umut veriyor. Bir bakıyorsun bunları unutuyor, Irak yönetimi ile dost oluyor. Bizi PKK kartı ile tehdit ediyor. Amerika, Rusya, Fransa, İngiltere herkese dost, herkese düşman olabiliyor.  Anadolu deyimi ile “Başı başka, kıçı başka oynuyor.”

 

Bölgesinin her türlü ihtiyacının Türkiye’den karşılandığını unutan bu kukla adam, kendince Donkişotluk yapıyor. Ama unuttuğu bir şey var. Petrolünün vanası Türkiye’de. Yiyecek ve içecekleri Türkiye’den gidiyor. Dünya ile irtibatını Türkiye ile sağlıyor.

 

Daha onbeş gün önce ülkemize gelerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında gerdan kıran bu adam, şimdi İsrail’in ara gazı ile kendini bir matah zannediyor.Uluslararası güçler tarafından kullanılmaya alışmış bu kişi, hem kendisini ve hem de çevresini ateşin içine sürüklüyor.

 

Yediği çanağa işeyen bu adama haddini bildirmek gerek. Ekonomik olarak yapılacak ambargo ile dünyası alt üst edilebilir. Petrolünü satamaz, yiyecek ekmeğe muhtaç kalır. Türkiye olarak artık bu adamın elindeki her şeyi almak vakti gelmiştir. Türkiye ile ters düşmek neymiş, maşa olarak kullanılmak neymiş öğrensin.

Yazarın diğer yazılarını okumak için tıklayın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.