#KöşeYazısı Konya’da servis taşımacılığı Yazar: Mustafa Ekmekcioğlu

Her okul dönemi başlangıcında gündeme oturan okul servis taşımacılığı bu yılda gündem olacağa benziyor. Son olarak geçen pazartesi on yaşındaki bir çocuğun ölümüne yol açan servis araçları konusunda yetkililer önemli kararlar aldı.

#KöşeYazısı Konya’da servis taşımacılığı Yazar: Mustafa Ekmekcioğlu
Yayınlanma:

Şüphesiz ki servis araçları  hepimizin üzerinde hassasiyetle durduğu bir konudur. Çünkü her ailenin çocuğu kıymetlidir. Bu servis araçlarını kullanan çocuklarımız aynı zamanda  gençliğin teminatıdır. Bu nedenle  servis araçlarının belli kriterlerini sağlıyor olması gerekiyor.

 

Servis araçları gerek araç ve gerekse servis şoförleri ve hostesleri bakımından her türlü denetimden geçmektedir. Geçtiğimiz günlerde yani okullar açılmadan önce şehrimizdeki servis taşımacılığı yapan “C” plakalı araçlar gerek trafik ve gerekse belediye yetkilileri tarafından sıkı bir denetimden geçti.

 

 

Araçların fiziki yapılarının denetlenmesinin yanı sıra servis şoförleri ve hosteslerde belli testlerden geçti. Yıl boyunca da denetimlerin süreceğini ifade eden Konya Minibüs ve Servis Araçları Odası Başkanı Muharrem Karabacak, kendilerine emanet edilen çocukları, en güvenli ve sağlıklı şekilde taşıyacaklarının altını çizdi.

 

Oda olarak çocukların güveni için çalıştıklarını söyleyen Karabacak, “düzenlemede bir eksiklik varsa, yasa çıkarılması gerekiyorsa çıkarmak gerek. Servis aracı olarak kullanılacak aracın kendisinin şartları yerini getiriyor olması lazım, herhangi bir minibüs aracı alayım servis yapayım olmaz.” Diyerek servis yapacak araçların “C” plakalı olmasına velilerinde dikkat etmesini ve korsana çocuklarını yazdırmaması konusunu bir kere daha hatırlattı.

 

Servis aracı sürücülerinin bir takım psikoteknik, sürüş teknikleri, öğrencilerle ilatişim ve güvenirlik konusunda testlerden geçerek direksiyona oturduklarını söyleyen Karabacak,

“Servis aracında çocuk istismarı, uyuşturucu gibi durumlar olursa, onların servis şoförlüğü yapma yetkisi yok. Polis ve jandarma yıl boyunca servis araçlarını denetleyecek. Milli Eğitim Bakanlığımız, okul aile birlikleri ve velilerimizle birlikte elele çalışıyoruz. Denetimler artarak devam edecek. Servis araçları konusunda toleransımız kesinlikle yoktur”

 

Konya’mız  okul servisleri konusunda diğer illere örnek teşkil edecek bir durumdadır. Minibüs ve Servis Araçları Odası Başkanlığı da bu konuda büyük bir gayretle çalışma içerisindedir. Korsanın en az olduğu illerin başında olmak bile bizim için büyük bir güvencedir. Bu konuda Oda Başkanı Muharrem Karabacak ve ekibine teşekkür ederim. Çocuklarımızın huzurlu ve güvenli yolculuk yapmaları hepimiz için çok önemlidir çünkü.

Yazarın diğer yazılarını okumak için tıklayın

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.