#KöşeYazısı Yeni parti ekimde kuruluyor Yazar: Mustafa Ekmekcioğlu

Meral Akşener ve Ümit Özdağ’ın liderliğinde daha önce kasım ayında kurulacağı açıklanan ancak daha sonra kuruluş dilekçesinin ekim ayında verilmesine karar verilen yeni parti için çalışmalar son hızla devam ediyor.

#KöşeYazısı Yeni parti ekimde kuruluyor Yazar: Mustafa Ekmekcioğlu
Yayınlanma:

Yeni partinin tüzüğü için yoğun çalışmalar yapan kurucular, herkese kucaklayacak ve sarmalayacak bir tüzük içim ter döküyor. Bunun yanı sıra partinin kurucular kurulunda yer alması için bir çok isime de teklif götürüldüğü kulislere sızmaya başladı.

 

 

Vitrindeki isimler konusunda son derece de hassas bir çalışma yapan parti ileri gelenlerin

Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu’na teklif götürüldüğü, ayrıca Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç ve Hak ve Eşitlik Partisi’ni kuran ancak daha sonra ayrılan Osman Pamukoğlu’na da kurucular kurulu için teklif götürüldüğü söyleniyor.

 

 

Vatandaşlar tarafından da takip edilen yeni partinin kuruluş çalışmaları ekim ayının ikinci yarısında tamamlanacak.Yeni kurulacak bir partinin ne kadar oy alacağı ve vatandaştan tasvip görüp görmeyeceği zamanla belli olacaktır.

 

Şimdiden yeni kurulacak olan bir parti ile ilgili olarak şöyle yapacak veya böyle yapacak diye bir tahmin yürütülemez. Vatandaşın yeni bir partiyi benimsemesi için önce kurucular kuruluna bakacak. Daha sonra da partinin A kadrosunda kimlerin yer alacağı çok önemlidir.

 

Bütün bunlar belli olduğu zaman vatandaş tarafından takdir görüp görmeyeceğini heğ birlikte gözlemleyeceğiz. Ancak yapılan sohbetler de şurası bir gerçek ki  Meral Akşener ile MHP muhaliflerinin kuracakları partiyi dört gözle bekleyenler de var.

 

Daha önceki siyasi yaşamında ve yaptığı çalışmalarda vatandaşın takdirini alan bir Meral Akşener gerçeği var. Daha önce yapmış olduğu İç İşleri Bakanlığı ve Meclis Başkan Vekilliği görevlerini hatırlayanlar bilir. İcraat ve konuşmaları ile takdir kazanmıştı.

 

Bu siyasi geçmişin yeni kurulacak parti için olumlu artıları olacağına inanıyorum. Daha önce görev yaptığı Demokrat Parti’den, mevcut hükümetin icraatını beğenmeyenlerden ve etkili muhalefet yapılmadığından yakınan muhaliflerden destek göreceğine inanıyorum.

 

Bugüne kadar sağ kökenli partilere oy verenlerin ve Ak Parti’nin kuruluşundan bu yana parti içinde yer alan, ancak daha sonra halleri hatırları sorulmayan ve vefasızlık gösterilen bir çok ismin de bu yeni oluşuma destek verebileceği de siyasi kulislerde konuşuluyor.

 

Ekim ayına az bir süre kaldı. Ekim ayı içerisinde kuruluş dilekçesini verecek olan Meral Akşener ve Ümit Özdağ önderliğinde kurulmaya çalışılan yeni partiyi hep birlikte görecek ve takip edeceğiz.

Yazarın diğer yazılarını okumak için tıklayın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.