Köylere mobil "bilgihane" hizmeti

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında "mobil bilgihane" tırı, ilçe ve mahallelere giderek, öğrencileri kitap, sinema ve bilgisayarla buluşturuyor

Köylere mobil "bilgihane" hizmeti
Yayınlanma:

KONYA (AA) - MELİKE KINACI - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan Bilgihane Projesi ile öğrenciler kitap, sinema ve bilgisayarla buluşturuluyor.

Çeşitli kurum ve kuruluşların desteği ile başlatılan proje kapsamında, ilçe ve mahallelerdeki okullara giden mobil bilgihane tırı, imkanları kısıtlı öğrencilerin kitap, sinema ve ödev araştırmaları için gerekli internet erişimi ihtiyaçlarını karşılıyor.

Okullarda yoğun ilgi gören tırda, öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak kitaplar bulunuyor. Sinema odasında eğitici filmleri izleme imkanı bulan öğrenciler, bilgisayar odasında ise internet üzerinden araştırma yapabiliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje ile arkadaşlık, dostluk, paylaştıkça artan sevgi ve bilginin gücünün keşfedilmesini arzu ettiklerini söyledi.

Mobil bilgihane araçlarının yanı sıra şehrin üç ayrı yerinde "Bilgehane" açtıklarını anlatan Akyürek, "Bilgehanelerimizde sanat, spor, karakter eğitiminin bir arada gösterileceği, kültür ve sanat faaliyetlerinin yapılabileceği mekanlar oluşturduk. Ayrıca 10-20 yaş arası öğrencilerin destekleme kurslarından yararlanacağı etüt merkezleri de bulunuyor" diye konuştu.

Müze ve Kütüphaneler Şube Müdürü Hasan Yaşar da kitap okuma alışkanlığını artırmak ve kütüphaneleri şehrin her noktasına ulaştırmak için Bilgihane Projesi'ni başlattıklarını söyledi.

Projenin ortaya çıkış sürecinde Nevşehir'de başlatılan bir çalışmadan etkilendiklerini belirten Yaşar, "Eşekli Kütüphane adıyla anılan gezici kütüphane köylere kitap dağıtıyor ve insanları okumaya teşvik ediyordu. Biz de 'insanlar kitap okumaya kütüphaneye gelmiyorsa ayaklarına gidelim, onları kitapla buluşturalım' diye düşündük" dedi.

- Dijital kitap hizmeti de verilecek

Mobil bilgihane hizmetini, daha çok taşra odaklı düşündüklerini dile getiren Yaşar, "Bir tır ve iki minibüsü mobil bilgihaneye dönüştürdük. Bu araçlarla Konya'nın 28 taşra ilçesine ulaşıyoruz. Minibüslerimizi daha uzak yerleşim merkezlerine gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaşar, yakın zamanda Milli Eğitim Bakanlığının da desteğiyle 20 bin dijital kitabın bilgihane bünyesine kazandırılacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Artık devletimizin de desteğiyle okullarda daha fazla teknoloji kullanılıyor. Dizüstü bilgisayarlarla, tabletlerle eğitim veriliyor. Dijital kitap daha yaygın hale geliyor. Biz de buna ayak uyduralım dedik ve çalışmalara başladık. Öğrencilere dijital kitap hizmeti de vermeye başlayacağız."

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.