KTO Karatay’da 2017-2018 Akademik Yılı açılış töreni gerçekleştirildi #konyahaber

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, 2017-2018 akademik yılı açılışını törenle gerçekleştirdi.

KTO Karatay’da 2017-2018 Akademik Yılı açılış töreni gerçekleştirildi #konyahaber
Yayınlanma:

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade gerçekleştirdi. 

“Asli Görevimiz Çalışmak”

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade konuşmasına, gündeme dair açıklamalar yaparak başladı. “Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmeler, zor bir coğrafyada bulunmanın sonuçları olarak ortaya çıkmaktadır” diyen Prof. Dr. Sade, “Bin yıllık devlet geleneği olan, medeniyetler inşa etmiş bir milletin emsalsiz bir kurtuluş mücadelesi ile kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin bulunduğu coğrafyada yeni bir medeniyet oluşturmasının, ayakta kalmasının, mazlumların umudu olmasının, oyun kurucu olmasının, hür ve bağımsız kalmasının tek yolu; ekonomik olarak güçlü müreffeh, bilim ve teknoloji üreten, nitelikli insan kaynağına sahip olmasından geçmektedir” diye konuştu. 

Sade, 2017-2018 akademik yılı içerisinde, öğrencilerin daha rahat çalışabilmeleri için her türlü imkânı düşündüklerini, zorlu günlerde öğrencilere düşen görevin de çok çalışmak olduğunu belirtti. Sade “KTO Karatay Üniversitesi; eğlencesi bilim, fuarı patent olan bir üniversitedir” dedi.

Rektör Prof. Dr. Bayram Sade’nin konuşmasının ardından konuşan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Aydoğan ise “1251 yılında kurulmuş olan Karatay Medresesi’nden ismini alan üniversitemiz, tıpkı o dönemde olduğu gibi bugün de insan yetiştirmeyi, insana yatırım yapmayı en temel prensipleri arasında görmektedir.” ifadelerini kullandı. 

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nin 2017-2018 Akademik Yıl Açılış Töreni’nde ilk dersi  Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çizakça verdi. 

“İslam dünyası, yaşamış olduğumuz dönemdeki en zor durumdan geçmektedir” diyen Prof. Dr. Çizakça, yılın ilk dersini vermenin kendisi için büyük bir gurur kaynağını olduğunu ifade etti.

KTO Karatay Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, cübbe merasimi ve katılımcıların toplu fotoğraf çektirmeleri ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.