KTO Karatay’da beyaz önlük heyecanı #konyahaber

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri düzenlenen törenle beyaz önlük giydi.

KTO Karatay’da beyaz önlük heyecanı #konyahaber
Yayınlanma:

KTO Karatay Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törende 67 öğrenci beyaz önlük giydi. Programda konuşan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, “Tıp eğitimi, tabiatı gereği zorlu bir eğitim. İnsanların geleceği sizlere emanet. Bizler çocuklarımızı sizlere emanet edeceğiz. Model olacak hekimler yetiştirmeliyiz. Bu sebeple bu zorlu yolda çok çalışacaksınız” ifadelerini kullandı.

Bir neslin kendilerine emanet edileceği bilinciyle mezun olunması gerektiğini dile getiren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, “Ülkemizde tıp eğitimi çok iyi konumunda. Bu düzeyi çok daha ileri götürmek ve medeniyet inşasına katkı sağlamak için çok çalışın. Üniversite kültürünüzle birlikte entelektüel kimliğinizle de öne çıkın. Bu konuda da öğrenci toplulukları sizler için güzel bir fırsat olabilir. Bu yolda öğrenci topluluklarını aktif olarak kullanabilirsiniz” şeklinde konuştu.

KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Neyhan Ergene ise, “Değerli öğrencilerim, yoğun bir sınav döneminden sonra büyük başarı göstererek fakültemizi kazandınız. Bundan sonra sizlere sağlığımızı emanet edeceğiz. Bu sebeple sizlere 6 yıllık yoğun bir eğitim programı uygulayacağız. Sizler din, dil, ırk ayrımı yapmadan insanlara şifa kaynağı olacaksınız” ifadelerine yer verdi.

Programda öğrencilere önlüklerini KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Mustafa Dolular, Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, Genel Sekreter Hüseyin Ergun, GSTF Dekan Vekili Prof. Dr. Kerim Çınar, Yabancı Diller Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Çelik, Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Arslan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Acil Tıp ABD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Gül, KBB ABD Başkanı Prof. Dr. Fuat Yöndemli ve Kamu Hastaneler Birliği Patoloji Kliniği İdari Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Yaşar Ünlü giydirdi.

Programın sonunda KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Mustafa Dolular, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Arslan, önlüklerini giyen öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.