KTO Karatay Üniversitesi Yılın Dizi Oyuncusu Ödülü Bahadır Yenişehirlioğlu’nun Oldu

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi bünyesinde bu yıl 2.si düzenlenen KTO Karatay Sohbetleri kapsamında birbirinden değerli isimler, öğrencilerle bir araya geldi. Oğuz SAYGIN söyleşisiyle başlayan etkinlikler serisinin ilk programında Oğuz Saygın: “KTO Karatay Üniversitesi’ni geleneklerine bağlı olmasından dolayı diğer üniversitelerden farklı tutuyorum. Batı’ya özenmek yerine tarihimizden gelen çıkan medrese eğitiminin ekolü olmaya devam ediyor.” diyerek KTO Karatay Üniversitesi’ne sevgisini dile

KTO Karatay Üniversitesi Yılın Dizi Oyuncusu Ödülü Bahadır Yenişehirlioğlu’nun Oldu
Yayınlanma:

KTO Karatay Sohbetleri’nin ikinci gününde şiir okuyarak salondakileri duygulandıran Kahraman TAZEOĞLU, şunları söyledi: “KTO Karatay Üniversitesi’ne ilk kez geliyorum. Gerçekten güzel bir üniversiteniz var, kıymetini bilin. Daha önce her gittiğim yerde eğitimin önemini vurguluyorum ki insanı değiştirecek yegâne unsur eğitimdir. Ne demişler insanı düzelt ki dünya düzelsin. Türkiye, çok kitap okuyan bir ülke değil maalesef. Bende bu yola çıkarken kitap okuma alışkanlığı olmayan insanların yazarı olacağım parolasıyla çıktım. Fark ettim ki insanlar bir şekilde başlıyor okumaya başka yazarlar ile devam ediyor. Yıllardır bana soruyorlar abi sen bunları gerçekten yaşıyor musun? Veya abi seni mi dikkate alacağız yoksa sana bunu yazdıranı mı? Bir güzelliğe herkes bakar fakat herkes aynı şeyleri yazamaz. Yani keramet yazanda olsa gerek.”

Yılın Dizi Oyuncusu: Bahadır Yenişehirlioğlu

Direniş Karatay filminin senaristi Selman KAYABAŞI ile Payitaht Abdülhamid dizisinin Tahsin Paşa’sı Bahadır YENİŞEHİRLİOĞLU’nun katıldığı üçüncü gün etkinlerinde Selman Kayabaşı: “Geçtiğimiz yaz üniversitenizin üstlendiği bir film çektik. 9 Mart’ta nasip olursa galasını göreceğiz. Bana, bu topraklarda neden film çekilmediği sorusu gelince, bir anda kendimi Konya’da buldum. Uzun zaman Konya sokaklarında gezdim. Kafamda tasarladım. Nihayet filmimizi çektik. Umarım başarılı olmuşuzdur.” ifadelerini kullandı.

Bahadır Yenişehirlioğlu ise söyleşide “Tahsin Paşa karakterinde bugüne dair pek çok şey var. O dönem çalkantılı, karışık ve bunalımlı. Aslında bugüne benziyor. Dünün kodları ile bugünün kodlarını çıkarıp uygulayabilirsek başarı ortaya çıkar. Ben de Tahsin Paşa ile sadakati, değeri temsil etmeye çalışıyorum. Tahsin Paşa’yı oynarken orada günümüz siyasilerinin yanındakilere mesaj veriyorum. Yanında doğru kişiler olan bir insan hata yapmaz. Ne kadar eleştirseler de Payitaht Abdülhamid izlenen bir dizidir. Kendi topraklarımızı, özümüzü anlatıyoruz. Aynı zamanda Diriliş Ertuğrul, Direniş Karatay bizi anlatıyor. Yılın dizi oyuncusu ödülüne layık gördüğünüz için de çok teşekkür ediyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmalarda Kudüs Vurgusu Dikkat Çekti

KTO Karatay Sohbetlerini son gününde “Üç Yusuf, Üç Rüya, Üç Gömlek” temalı söyleşide konuşan Senai DEMİRCİ şunları ifade etti. “Yağmur duasında maksat yağmur vesilesiyle Allah’a yaklaşmaktır. Ettiğimiz dualara inanmalıyız. Kudüs için İsrail’in başkentidir falan diyorlar, bunu ciddiye almıyoruz çünkü Kudüs bizimdir, bizim kalacak”.

Kitap, kahve ve müzik konseptli 2. KTO Karatay Sohbetleri yoğun etkinliklerin ardından sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.