Kudüs kararı provakatif bir harekettir

WADAH Genel Başkanı Rahman, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına ilişkin, "Bu pervasız, provakatif, kanunsuz ve uluslararası toplum normlarını tamamen hiçe sayan bir harekettir." dedi.

Kudüs kararı provakatif bir harekettir
Yayınlanma:

Malezya Ümmetinin Aydınlanması Teşkilatı (WADAH) Genel Başkanı Ahmet Azam Abdurrahman Rahman, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanınması ve Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına tepki göstermek için "Kudüs'ü özgürleştirmenin vakti geldi" başlıklı bir yazılı açıklama yaptı. 

Trump'ın kararı ve açıklamalarının şiddetle kınadığını vurgulayan Rahman, "Bu pervasız, provakatif, kanunsuz ve uluslararası toplum normlarını tamamen hiçe sayan bir harekettir." ifadelerine yer verdi.

Rahman açıklamasında, şunları kaydetti:

"İsrail ve Filistin arasındaki anlaşmazlıkların gelecekteki çözümü önemli oranda ve temelde nihai statü çözümü olarak Kudüs konusundaki karşılıklı anlaşmalara bağlıdır. Bu adım, Filistinlilerin trajedisi ve uğradıkları adaletsizliğin zirvesidir. Başkan Trump, belki de seçimde işlediği suçlar nedeniyle muhtemel bir azilden kaçmak için İsrail lobisine yenildi."

Avrupa'nın ABD'nin kararına destek vermemesini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Rahman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Filistinliler ve Müslümanlar uzun zamandır çatışmanın kaybeden tarafı. Birçoğu çoktan kaybedecek bir şeyleri kalmadığına karar verdi. İnsanlar, hayatlarını, uzuvlarını, topraklarını, özgürlüklerini ve onurlarını kaybettiler. Bir insanın ancak bu kadar şeyi alınabilir. Bu nedenle iyilik için Kudüs'ü özgürleştirme vakti geldi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.