'Kudüs tüm dinleri ilgilendiriyor'

Lübnan'da Cumhurbaşkanlığı İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Rafful, "Kudüs, tüm dinleri de ilgilendiriyor. Bu sebeple Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Avn'ı zirveye davet etti" dedi.

'Kudüs tüm dinleri ilgilendiriyor'
Yayınlanma:

Lübnan'da Cumhurbaşkanlığı İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Pierre Rafful, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lübnanlı mevkidaşı Mişel Avn'ı İstanbul'da Kudüs gündemiyle olağanüstü toplanacak İslam İşbirliği Örgütü (İİT) Zirvesi'ne davet etmesinin önemine dikkati çekti.

Lübnanlı Bakan Rafful, yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını "geri alınması gereken yanlış bir karar" olarak niteleyerek, Lübnan'ın İstanbul'da toplanacak İİT Zirvesi'ne katılmasının "görev" olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs'le ilgili girişimlerine güvendiklerini vurgulayan Rafful, "Türk Cumhurbaşkanı bu girişime (İstanbul'daki İİT zirvesi) öncülük ediyor. Erdoğan bütün ülkeleri, bir araya gelerek Kudüs hakkındaki ortak fikirlerini sunmaya davet etti." dedi.

"Kudüs, tüm dinleri ilgilendiriyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hristiyan bir lider olan Avn'ı İstanbul'daki İslami zirveye davet etmesiyle ilgili soru üzerine Rafful, "Kudüs meselesi tüm dünyayı ilgilendiren bir mesele. Yani Kudüs, tüm dinleri de ilgilendiriyor. Bu sebeple Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ı zirveye davet etti." diye konuştu.

"Biz (Hristiyan) doğuluyuz ve burada yüzlerce yıldan beri birlikte yaşıyoruz"

Rafful, "Biz (Hristiyan) doğuluyuz ve burada yüzlerce yıldan beri birlikte yaşıyoruz. Kudüs meselesi Müslüman kardeşlerimizi olduğu kadar bizi de endişelendiriyor. Bu nedenle kimsenin Kudüs'ü esir almasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"İstanbul'daki zirveye katılmak bizim görevimiz"

Lübnan'ın Arap Birliği üyesi olarak Kudüs'le ilgili toplantılarda da yer aldığını hatırlatan Rafful, "İstanbul'daki zirveye katılmak bizim görevimiz. Amacımız Arap ve Müslümanların parçalanmış değil, bir arada olduğunu göstermek. Buna çok önem veriyoruz." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Avn'ın zirvede ele alacağı konulara işaret eden Rafful, "Kudüs, birbirine karşıt olan grupların değil, bütün semavi dinlerin şehridir. Dolayısıyla, tarihi geçmişi görmezden gelinerek Kudüs'ün kaderinin belirlenmesini kabul etmemiz mümkün değil." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.