Kudüs ve kutsallığıyla oynayabileceğini düşünen yanılıyordur

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi kararına ilişkin, "Kudüs ve kutsallığıyla oynayabileceğini düşünen yanılıyordur." dedi.

Kudüs ve kutsallığıyla oynayabileceğini düşünen yanılıyordur
Yayınlanma:

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Filistin Kültür Bakanlığı ile Filistin'in Ankara Büyükelçiliği himayesinde, Keçiören Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen "Filistin Kültür Günleri" kapsamında fotoğraf sergisi açıldı.

Filistin fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid Bin Abdülkerim el Hireyci ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Mustafa, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kudüs'ün yüzyıllardır olduğu gibi bugün de ana konu ve ilgi odağı olduğunu belirterek, "Kudüs ve kutsallığıyla oynayabileceğini düşünen yanılıyordur. Kudüs'ten savaş kıvılcımı çıkar, Kudüs'ten barış ışığı saçar." diye konuştu.

Mustafa, Filistin'e verilen destek nedeniyle Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığına teşekkür ederek, "Filistin ve Kudüs'teki hakkımıza, ne Trump, ne (İsrail Başbakanı) Netanyahu ne de (Dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur James) Balfour karar verebilir." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.