Kurban Bayramı’nda dolandırıcılara kurban olmayın

Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, kurban bayramının yaklaşması nedeniyle yaşanan hareketlilikten yararlanarak pazarda hayvanları birden fazla kişiye satan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Kurban Bayramı’nda dolandırıcılara kurban olmayın
Yayınlanma:

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber hayvan pazarlarında hareketlilik yaşanmaya başlandı. Yaşanan hareketliliği fırsat bilen dolandırıcılar ise yine iş başında. Vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, hayvanlara yüksek değer vererek satın almak isteyen kişilere şüphe ile yaklaşılması gerektiğinin önemle altını çizdi.

DOLANDIRICILARA KURBAN OLMAYIN

Konu ile ilgili uyarıcı açıklamalarda bulunan Demir, “Kurban Bayramı yaklaşıyor. Emniyet Müdürlüğü olarak konu ile ilgili her yıl Toplum Destekli Polislik şubesince ‘Kurban Bayramında Dolandırıcılara Kurban Olmayın’ adlı bir kampanya yürütüyoruz. Bu kampanya ile herkesi bilgilendirmeye çalışıyoruz. Emniyet Müdürlüğü olarak gerekli önlemlerimizi aldık ve gerekli toplantılarımızı yaptık” ifadelerine yer verdi.

İŞTE KURBAN HIRSIZLARINA KARŞI ALINACAK TEDBİRLER

Kurban hırsızlığına karşı alınacak tedbirlerin neler olduğunu belirten Demir, “Hayvan hırsızları, genellikle ahırların önceden keşfini yaparak korunaksız, kapısı sağlam olmayan, aydınlatılması yetersiz olan ahırları ve alanları hedef seçiyorlar. Hayvan sahipleri geceleri zaman zaman ahırlarını ve hayvanlarını kontrol etmeli, ahırın çevresinde kamera sistemi taktırmalıdır. Hayvanların başıboş bırakılmamasına özen gösterilmelidir. Ahırların önünde köpek bulundurulabilir. Hayvan sahipleri basit ve aynı zamanda ucuz olan bazı yöntemlerle tedbir alarak hayvanların çalınmasının önüne geçebilir” dedi.

SAHTE PARALARA DİKKAT!

Paraların sahte olabileceğinin de her zaman göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Demir, sözlerine şöyle devam etti: “Tabii burada ‘hayvanı aldım, parayı verdim’den ziyade önemli olan başka bir konu daha var. O da sahte para. Yani vatandaşların dikkat etmesini istediğim diğer bir konu. Sahte parayı anlama konusunda herkes uzman değil. Kaliteli bir kâğıda renkli 200 lirayı bastırıp piyasaya çok rahat sürebiliyorlar. O yüzden bu konuda da çok dikkatli olmak gerekiyor. Alışveriş yaptığımız kişilerin mutlaka kimlik ve adres bilgileri not alınmalı.” (Kader Eşiyok)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.