Kurulan oyunların hepsi çöküyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Iğdır İl Kongresi'nde, "Kandan beslenen bu FETÖ'cü terör örgütünün o gece yaptıklarının hesabını sormayacak mıyız? Sonuna kadar soracağız. Silah, ölüm, acı, tehdit üzerinden kurulan oyunların hepsi çöküyor." dedi.

Kurulan oyunların hepsi çöküyor
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bize oy versin vermesin şehirlerimiz arasında hiçbir ayrım yapmadan hizmet götürmenin, eser üretmenin mücadelesini biz verdik. Haritaya baktığımızda Türk, Kürt, Azeri, Çerkez, Boşnak, Zaza da görmüyoruz, tüm etnik gruplarıyla Türk milletini görüyoruz. Çünkü biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Haritayı önümüze koyduğumuzda doğu-batı, güney-kuzey görmüyoruz. Nerede olursa olsun, hangi görüşe sahip olursa olsun 780 bin kilometrekare vatan toprağını görüyoruz." dedi.

 

Erdoğan, Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Iğdır 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti.

Iğdır'a yatırımlar

Gece-gündüz demeden, "Başka yerde ne varsa, Iğdır'da da o olsun" anlayışı ile çalıştıklarını belirten Erdoğan, kente yatırımlarını anlattı. 

"Iğdır'a üniversiteyi, havalimanını hangi iktidar getirdi?" diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu açılan yollar, bu spor salonu, kim getirdi? Yeter mi? Yetmez. Daha Allah'ın izniyle çok şeyler olacak." açıklamasını yaptı. 

Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Geçtiğimiz 15 yılda ülkemizin dört bir köşesini yatırımlarla eserlerle donattık. Engellere, sabotajlara, kirli operasyonlara rağmen millete hizmet yolundan bir adım dahi geriye atmadık. Iğdır-Nahçıvan yolu çalışıyor mu? Nahçıvan'la Iğdır'ı kucaklaştırdık mı? Şimdi soruyorum, 236 milyar dolardan aldığımız milli geliri bizler 863 milyar dolara çıkardık. Kişi başına milli gelir 3 bin 500 dolardı, şimdi 11 bin dolar. 36 milyar dolar ihracat yaparken, bugün 155 milyar dolara çıktık. 2005'ten bu yana 9,2 milyon kişiye ilave istihdam oluşturduk. Ülkemiz için bunları yaparken elbette Iğdır'ı ihmal etmedik. Iğdırlı kardeşlerimiz ne diyor, 'Niyet hara, menzil ora.' Bizim niyetimiz, milletimize hizmet, menzilimiz de büyük ve güçlü Türkiye oldu."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yılda Iğdır'a 3,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını bildirdi. 

Iğdır'da bin 274 adet yeni derslik, bin 258 kişi kapasiteli yüksek öğretim yurtları ve 8 spor tesisi inşa ettiklerini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugün ülkemizin dört bir yanından 6 bin öğrencinin eğitim aldığı Iğdır Üniversitesini biz kurduk. Biri 250 yataklı devlet hastanesi olmak üzere 7 adet sağlık tesisini hizmete aldık. 698 konut inşa ettik, sahiplerine teslim ettik. 2002'ye kadar Iğdır'a sadece 10 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı, biz buna 12 yılda 172 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Yol medeniyettir, bu işler lafla olmuyor. Biz icraatta bulunduk. Toplam maliyeti 231 milyon lira olan 4 adet ulaştırma projemizin yapımı şu anda devam ediyor. Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demiryolu Projesi'nin alt yapı işleri bitti, inşallah 2018 yılında da yatırım programına alınacak. Bölücü örgütün tüm saldırılarına, sabotajlarına rağmen 5 yıl önce açtığımız Iğdır Havalimanı'nın yolcu trafiği her yıl artıyor. Iğdır'ın ekonomisinde tarım ve hayvancılığın ne kadar önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz. Bereketli topraklarıyla Iğdır, Doğu Anadolu'nun Çukurova'sıdır. Son 15 yıldır çiftçimize sağladığımız imkanlarla bu ovanın bereketine bereket kattık. 15 yılda Iğdır'a 102 milyon lirası hayvancılık olmak üzere toplam 213 milyon lira tutarında tarımsal destek verdik."

"Meraların hayvancılığa açılacağını"

Hayvancılıkta yeni bir dönemi başlattıklarını, Iğdır'ın, mera yetiştirici bölgesi olacağını dile getiren Erdoğan, meraların hayvancılığa açılacağını belirtti.

Erdoğan, 50 büyükbaş veya üzeri her büyükbaş hayvan için 250 lira teşvik verdiklerini, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bunu bizzat uygulayacağını aktardı. 

"Hesabını sonuna kadar soracağız"

Terör sorununu çözmek için ne tür tehlikeleri göze aldıklarının vatandaşlar tarafından gayet iyi bilindiğini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehitlerimiz var, eyvallah. 15 Temmuz gecesinde biliyorsunuz 251 şehidimiz, 2 bin 193 gazimiz oldu ama biz şuna iman etmişiz; 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz.' 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz.' derken o gece, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin önüne gelenlerden biri telefonla kuzeniyle konuşuyor. Diyor ki 'Kuzenim, bak, telefonla görüşüyoruz. Görüşmek var, görüşmemek var. Belki bu görüşmemden sonra şehadet var.' Çünkü F16'lar, helikopterler bombaları yağdırıyor. Bizim bu gencimiz o gece Külliyenin orada şehit oluyor. Çok daha enteresan şimdi onun kardeşini, bunlar ikizdi, korumam olarak ben de yanıma aldım. Benim yanımda. Kandan beslenen bu Feto'cu terör örgütünün o gece yaptıklarını biz görmeyecek miyiz? Görmemezlikten mi geleceğiz? Onların hesabını sormayacak mıyız? O şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını sormayacak mıyız? Sonuna kadar soracağız. Hiç bunun geri dönüşü olamaz."

"Operasyonlarımızı kararlılıkla devam ettireceğiz"

Erdoğan, silah, ölüm, acı, kan, baskı ve tehdit üzerinden kurulan oyunların tamamının çöktüğüne işaret ederek, "Bölücü terör örgütü de yaz kış demeden aralıksız sürdürdüğümüz operasyonlar neticesinde tarihinin en büyük hezimetini yaşıyor. Gerek yurt içi gerekse ülkemizin sınırları dışında operasyonlarımızı kararlılıkla devam ettireceğiz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz sürecektir." dedi.

"Tarih, ibret alınmadığı için tekerrür eder"

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un, "Tarih, ibret alınmadığı için tekerrür eder." sözüne atıfta bulunan Erdoğan, "Tarihin, bölgede taşeronları eliyle işledikleri cinayetleri, faillerinin yanında katillerin sırtını sıvazlayanları utanç denizinde boğacağını" söyledi.

Iğdırlıların, kendisinin de çok beğendiği "Doğru söz bayramlıktır, yalan söz viranlıktır." deyimini anımsatan Erdoğan, yalanla hakikat arasındaki farkı bu derece güzel anlatan pek az deyim bulunduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun iddiaları

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra sırf Yenikapı'da vermeye çalıştığımız birlik beraberlik görüntüsünün hatırına şahsıma yönelik hakaretleri için açtığım tazminat davalarını geri çekmiştim. Dedik ki belki birlik beraberlik olur ama maalesef, belki akıllanır, maalesef, belki kendine biraz çekidüzen verir, böyle umut ettim ama nafile. Iğdırlı kardeşlerimin dediği gibi 'Kurt köyünü değiştirir lakin huyunu değiştirmez.' Bu da bizim tüm iyi niyetimize, alicenaplığımıza rağmen kötü huyundan vazgeçmedi." ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun, 15 Temmuz'dan önce "darbe olursa ilk kendisinin tankın üzerine çıkacağı" yönünde ifadeler kullandığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"15 Temmuz gecesi tankların arasından hemen orada anlaşmayı yaptılar. Darbecilerle anlaşarak, sıvışıp Bakırköy Belediye Başkanının evine veya ofisine gittiler. Hale bak. Hani önce sen çıkardın. Tankların arasından kaçan sen oldun. Ondan sonra masanın üzerinde fincan ve oradan televizyondan olanları izliyor. Darbeyi film seyreder gibi televizyondan izliyor. Sonra da çıktı zerre kadar yüzü kızarmadan, utanmadan, 'kontrollü darbe' gibi FETÖ'cülerin ağzıyla konuşarak, 250 bin insanımızı şehit eden, eli kanlı katilleri aklamaya çalıştı. 'Ana kuzusu' dediği hainlerin o gece milletimize neler yaptıklarını, nasıl acımasızca kurşun sıktıklarını, işte mahkemeler tek tek ortaya çıkarıyor." 

"Bu zat milletimizin nazarında tüm inandırıcılığını kaybetmiştir" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun gündeme gelmek için bir ara şehitleri ve şehit ailelerini istismar ettiğini, 'şehitler arasında ayrım yapılıyor' diye akla, mantığa, vicdana sığmayacak yalanlar uydurduğunu ifade ederek, "Başka bir gün FETÖ'cü ve ByLockcu milletvekillerinin ismini açıklayacağını, hem de tarihi vererek söyledi ama bu sözünün de üstüne yattı. Tabii o FETÖ'cüleri açıklayamadı ama yargı, hangi CHP'li milletvekillerinin MİT tırları ihanetine aracılık ettiğini, hangi eski CHP'li vekillerin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kumpas davasına kuryelik yaptığını ortaya çıkardı. Attığı iftiralarla, söylediği yalanlarla bu zat milletimizin nazarında tüm inandırıcılığını kaybetmiştir. Bu zatın adı siyasette 'CHP'nin yalancı çobanına' çıkmıştır." diye konuştu.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun yurt dışına para gönderilmesiyle ilgili iddialarına yönelik, "Kars'ta tüm belgeleri ve bilgileriyle bu iftiranın ipliğini de pazara çıkardım" ifadesini kullanarak, avukatları tarafından toplam 3 milyon liralık tazminat davası açıldığını anımsattı. Erdoğan, "İnşallah bu davadan gelecek tazminatı da özellikle şu anda sıkıntıda olan hanım kardeşlerimize, onlara uygun, konforlu, onların korunma evlerini yapmada kullanacağız." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tıpta bu tür tiplerin, kontrolsüz şekilde yalan söyleyen kişilerin teşhisini sordum. Dedim ki 'Buna tıpta ne deniliyor?' Bir psikiyatrist arkadaşım bana dedi ki 'Bunun adı mitomanidir.' Psikiyatriktir bu olay. Ne demek mitomani? onu da söyleyeyim, yalan söyleme hastası. Böyle bu. Bizce bu zat artık siyasetin değil psikiyatrinin konusudur. Ne diyelim, Allah bir an önce şifa versin. Allah CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarıma sabır versin." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.