Kütüphaneden kahvehaneye "kitap" saati

Giresun'un Çanakçı ilçesinde hayata geçirilen proje ile kütüphaneden taşınan kitaplar sayesinde vatandaşlar her hafta bir kahvehanede Türk ve dünya edebiyatının klasikleriyle buluşuyor

Kütüphaneden kahvehaneye "kitap" saati
Yayınlanma:

GİRESUN (AA) - Giresun'un Çanakçı ilçesinde kitap okuma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan projeyle her hafta bir kahvehanede buluşan vatandaşlar, öğle arasında yarım saat kitap okuyor.

"Çanakçı Halkı Okuyor" Projesi kapsamında Türk ve dünya edebiyatı klasikleri, vatandaşların okuması için ilçe halk kütüphanesinden kahvehanelere taşınıyor. İlçe Kaymakamı Süleyman Polat ve memurlar da her hafta çarşamba günü belirlenen bir kahvehaneye giderek vatandaşları okumaya teşvik ediyor. 

Kaymakam Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitap okumakla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan projenin ilçedeki 13 kahvehanede uygulandığını söyledi.

Projenin başlamasıyla çarşamba günleri önceden belirlenen kahvehaneye giden birim amirleri ve memurların vatandaşlarla öğle tatilinde yarım saat kitap okuduğunu anlatan Polat, vatandaşların da ilgi göstermesiyle katılımın giderek arttığını ifade etti.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.