Liselere geçiş sınavı tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı fen, sosyal bilimler, Anadolu ve proje temelli liselere yerleştirme sınavının 2 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da yapılacağını açıkladı.

Liselere geçiş sınavı tarihi belli oldu
Yayınlanma:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018 yılı sınav uygulama takvimi yayınlandı. Buna göre, merkezi sınavla öğrenci alacak fen, sosyal bilimler, Anadolu ve proje temelli liselere giriş için yapılacak sınav 2 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek. 

Sınav için örnek sorular da yayınlanmıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre sınavda öğrencilere, “Sözel Bölüm” ve “Sayısal Bölüm” olarak iki ayrı kitapçık ve iki ayrı optik cevap formu hazırlanacak. Sınav iki oturumda düzenlenecek. 'Sözel Bölüm'de Türkçe, inkılap tarihi, din kültürü ve yabancı dili içeren 50, 'Sayısal Bölüm'de ise matematik ve fen bilimlerini içeren 40 soru bulunacak. Sözel için öğrencilere 75, sayısal için de 60 dakika, yani toplam 135 dakika süre verilecek. 

Öte yandan takvime göre 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar için gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı da (İOKBS) 3 Haziran 2018 tarihinde saat 10.00'da yapılacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.