Lojistik Köy Konya'nın üretimini arttıracak

19 Ağustos 2017'de Başbakan Binali Yıldırım'ın temelini attığı Konya Lojistik Köy'ünün inşaat çalışmaları devam ediyor

Lojistik Köy Konya'nın  üretimini arttıracak
Yayınlanma:

Konya'nın ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Konya Kayacık Lojistik Köy'ü çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Lojistik Derneği (LODER) Başkanı Profesör Doktor Mehmet Tanyaş ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Başkanı Yakup Yıldırım proje hakkında bilgi verdi.

MALİYETİ AZALTACAK, EKONOMİYİ CANLANDIRACAK

Lojistik Köylerin çok önemli olduğunu vurgulayan Tanyaş, "Lojistik köyler, lojistikle ilgili tüm unsurların bir arada olduğu, lojistik hizmetlerin ortaklaşa alındığı bir kümelenme yapısı. Dolayısıyla maliyetleri azaltan ve taşıma modüllerinin her birinin kodlarının kullanımını kolaylaştıran bir şey. Dolayısıyla lojistik köy kavramı içinde demiryolu olan otoyol bağlantısı olan, gümrüğü, depoları, antroporu olan yani saydığımız bütün lojistik kavramların bir arada olduğu ve sanayicinin de bütün bu unsurları bir arada kullandığı ve daha iyi ihracat yapabileceği keza ithalat yapabileceği bir alan Lojistik Köy Projesi. Konya malumunuz Organize Sanayi Bölgesi ile Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden biri. Sanayi kenti demek yük çeken ve yük üreten bir kent demek. Konya'nın bir Lojistik Köy'e ihtiyacı vardı. Ben de o projenin hazırlanmasında Konya MÜSİAD'a bir rapor yazmıştım. Dolayısıyla son derece önemli. Bu proje bizim depolama kalitemizi artıracak, taşıma kalitemizi artıracak ve diğer illere bağlantımızı artıracak. Çok ihtiyaç duyulan bir projeydi. TCDD'nin bunu programa alması ve yatırıma başlamasının gerçekleşmesi çok sevindirici ve hayırlı bir iş. O manada gerekli olan bir iş yerine getirilmiş oldu. Çok yerinde bir gelişme olarak görüyorum" dedi.

KONYA BU ALANDA EN İYİ İLLERDEN BİRİSİ

Türkiye ihracata dayalı kalkınan bir ülke, başka hiçbir yolunuz yok. Türkiye ihracatı artırmak zorunda ve kilogram başına ihracat değerini artırmak zorunda. Yani daha teknolojik, cep telefonu gibi teknolojik ürünleri yapmak zorunda. Konya bence bu manada makine sanayi gücüyle bu alandaki iyi illerden bir tanesi. Onun için Konya sanayisinin desteklenmesi amacıyla Kamu - Özel - Belediye sisteminin ortaklaşa hareket etmesi lazım. İyi bir tanıtım ve pazarlama ve iyi bir işletilme ile takdirinde çok önemli katkıları olacaktır."

konya haber

"KONTEYNIR TAŞIMACILĞI YAPILABİLECEK"

ASKON Konya Başkanı Yakup Yıldırım Lojistik Köy'ün Konya'yı ticaretin merkezi haline geleceğini söyleyerek Lojistik Merkezin hem Konya hem de ülkemiz için önemli olduğunu vurguladı. Yıldırım proje ile birlikte Konya'nın coğrafi avantajlarının daha çok ortaya çıkacağını söyleyerek: " Lojistik Köy, Doğu - Batı - Kuzey - Güney aksındaki dinamikleri birbirine bağlayacak ve Orta Anadolu'dan bütün ülke ekonomimize lojistikte hizmet verecek. Bu bakımdan şehrimize yapılan merkez oldukça önemli. Yer bakımından da Lojistik Merkezimiz havaalanının bitişiğinde. Hava ve Demir yollarımız lojistik merkez sayesinde entegre olacak. Lojistik Merkez önümüzdeki yıllar içerisinde tamamlandığında Organize Sanayi Bölgeleri'ni de birbirine bağlayacak. Bu sayede bu hatlar üzerinden konteynır taşımacılığı da yapılabilecek. Konteynır taşımacılığı birinci derecede üretim yapan firmalar için önemli. Ankara - İstanbul - Eskişehir Yüksek Hızlı Tren hatlarıyla da Kayseri  Aksaray Seydişehir Antalya Konya Karaman Ulukışla Mersin hatları önümüzdeki yıllarda tamamlanacak. Konya lojistik Merkezi, Konya'nın ekonomisini, üretimini dış ticaretini ihracat işini büyük bir taşıyıcı yol açıcı değer oluşturacak. Bu anlamda lojistik merkez şehrimiz içinde ülkemiz içinde önemli. Hem hava hem demiryolu taşımacılığı açısından, önümüzdeki yıllarda entegre olarak tamamlandığı zaman şehrimize gelecek olan yatırımcılarında önünü açacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Muhabir: Veysel Güneş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.