LYS tercih sonuçları açıklandı! #LYS

LYS tercih sonuçları az önce açıklandı! Yüz binlerce adayın merak içinde beklediği sonuçlar az önce ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden adayların erişimine açıldı. Adaylar LYS tercih sonuçlarını osym.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

LYS tercih sonuçları açıklandı! #LYS
Yayınlanma:

Üniversite hayali kuran yüz binlerce aday için meraklı bekleyiş sona erdi. ÖSYM tarafından LYS tercih sonuçları az önce adayların erişimine açıldı. 18-26 Temmuz tarihleri arasında Üniversite tercihleri gerçekleştiren adaylar ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden LYS tercih sonuçlarına erişebilecek.

ÖSYM LYS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS puanlarım nasıl hesaplanıyor? Yerleştirme puanı nedir?

LYS puanları ham ve yerleştirme puanı olarak ikiye ayrılır. Ham puan YGS ve LYS’de yaptığınız netler üzerinden hesaplanır. En büyük LYS ham puanı 500, en düşük LYS ham puanı ise 100’dür. 

Adayın bir alandan (MF, TM, TS veya DİL) LYS puanının hesaplanabilmesi için o puan türüne ait testlerden en az ikisinden 0.5 net yapmalıdır. 

Ek puan ise özel başarısı olan adaylara (ör. TÜBİTAK başarısı) veya teknik liselerin ve meslek liselerinin ilgili programlarına (ör. İmam Hatip Lisesi – İlahiyat, bütün programlar için ÖSYS kılavuzu Tablo 3A’ya bakabilirsiniz) geçişlerinde uygulanır. Okul birincilerine ise bazı programlarda özel kontenjan ayrılır. Ayrıca sanatta ve spor dallarında üstün yetenekli adaylar için de istisnalar bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.