Mat siyah iPhone 7 soyuluyor

Apple forumlarında açılan konu başlıklarında, jet siyah iPhone 7'nin çizilme ihtimaline karşı mat siyah tercih eden kullanıcılar bu kez soyulma sorunuyla karşılaştıklarını açıkladı. 2012'de tanıtılan iPhone 5'in siyah renginde de aynı sorun vardı.

Mat siyah iPhone 7 soyuluyor
Yayınlanma:

iPhone 7, 7 Eylül'de tanıtıldığında en büyük değişimin iki yeni renk olduğunu söylemiştik. iPhone 5s, 6 ve 6s'te tercih edilen uzay grisi bırakılmış, bunun yerine mat siyah ve jet siyah olmak üzere iki yeni renk getirilmişti. Özellikle parlak görünümüyle göze hoş gelen jet siyah renkli iPhone 7'nin bir hayli dikkat çekici olduğunu ifade etmiştik.

Lakin Apple, resmi sitesi üzerinden jet siyah iPhone7 alacak olanları uyarıyordu. Zira farklı cilalama teknikleri uygulanan telefon kolay çizilmeye elverişli. Üstelik Apple buna karşı bir garanti vermiyor, bunun yerine jet siyah iPhone'un kılıfla kullanılmasını öneriyor. Tabii kılıfla kullandıktan sonra jet siyah almak da hiç mantıklı bir tercih değil.

Yukarıdaki haberde gördüğümüz üzere birçok iPhone 7 kullanıcısı jet siyah renk tercih ettiği için pişman olmuştu. İşte benzer durum şimdi mat siyah alanlar için de geçerli. Mat siyah iPhone 7 kullanıcıları Apple forumlarında boyası soyulan telefonlarının fotoğraflarını paylaşıyor.

1486968651-da44c1.png 

Gördüğümüz üzere telefonların çeşitli yerlerinde boyaları soyulmuş. Bu durum elbette telefonu kötü gösteriyor. Üstelik ülkemizde 3,799 TL'den başlayan fiyatlarla satılan bir telefon için hiç de kabul edilebilir bir durum değil.

1486968653-018d6b.png 

Söz konusu sorun için Apple tarafından bir açıklama yapılmadı. Fakat kesin olarak bilinen bir şey var ise o da Apple'ın bu konuda garanti etmiyor oluşu. Yani değişim veya onarım talebiyle Apple servislerine giderseniz, yüksek ihtimalle eliniz boş döneceksiniz. Bu nedenle renk seçimi yaparken birkaç kez düşünmek gerekiyor. Ya da bu sorunları hiç yaşamamak için Apple'ın tavsiyesine uyup telefonu kılıfla kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.