Medicana’da meme kanseri farkındalık programı

Medicana Konya Hastanesi, meme kanserine farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik gerçekleştirdi.

Medicana’da meme kanseri farkındalık programı
Yayınlanma:

Her yıl meme kanserine karşı farkındalığı arttırmak amacıyla “Meme Kanser Bilinçlendirme Ayı” olan Ekim ayı boyunca birçok etkinliği hayata geçiren Medicana Sağlık Grubu, bu kez meme kanserine karşı farkındalık çabasına herkesi ortak ediyor. Gerçekleştirilen etkinliğe, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Belgin Danış, MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Lütfi Şimşek, Konyaspor Futbolcusu Halil İbrahim Sönmez, hastane yöneticileri, çok sayıda hastane personeli ve hasta ile hasta yakınları katıldı.
Etkinlikle ilgili konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Son 10 yıla baktığımız zaman özellikle hükümetimiz sağlık alanında güçlü politikalarıyla birlikte hastanelerimiz son derece modern aletlerle donatılmış durumda. Bunun ilk aşamada teşhisi de mümkün. Bu farkındalığın oluşturularak topluma yayılması lazım. Yerel yönetimler olarak bizim de bunda payımız olması lazım. Sağlık kuruluşlarıyla birlikte zaman zaman bu taramaları halkın bilinçlendirme noktasında toplumun tüm kesimlerine ulaşmamız lazım bugün çok güzel bir programda bir aradayız. Topluma ve kadınlara farkındalık oluşturmak üzere bu konuda bilinçlendirmek üzere ev sahipliği yapan Medicana Hastanesine teşekkür ederim. Hastalıksız sağlıklı yarınlara diyorum. Bu rahatsızlığa her an hepimizin yakalanması mümkün. Bunun için erken teşhis ve düzenli rutin muayeneler önemli. Biz belediye olarak bu tür programların bu tür farkındalık oluşturan sağlık alanında tüm etkinliklerin her zaman yanındayız. Projeye ortak olmaya her zaman adayız” dedi.
Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Belgin Danış ise, “Medicana hastaneleri grubu olarak tüm diğer hastanelerimizde de meme kanseriyle ilgili bir farkındalık oluşturmaya ve bunun için bu etkinliği oluşturmaya çalıştık. Neden farkındalık oluşturmak istedik? Değerli başkanımın söylediği gibi kanser de erken tanı çok önemli. Bu nedenle insanların farkındalığı oluşsun ve erken tanı için gerekli tanıyı gerekli muayenelerini olabilsinler ve kanserle baş etmede çok daha başarılı olsunlar istedik” ifadelerini kullandı.
Konyasporlu Halil İbrahim Sönmez de, “Biz de meme kanserine destek vermek için buradayız. Bildiğiniz gibi bu hastalık erkeklerde de görülebilir. Biz de farkındalık yaratmak için bu konuda buraya gelmiş bulunmaktayız. Burada toplanmamızda emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Etkinlikte ayrıca, “Bir Öpücükle Mesajını Paylaş, Kansere Karşı Bizimle Savaş” sloganıyla da farkındalık oluşturan kişilerin mesajları kurulan platforma asıldı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ile Konyasporlu Halil İbrahim Sönmez'de kağıtlara yazdıkları sloganlarını platforma astı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.