Mehir Vakfı STK Fuarı yapılacağını duyurdu

Mehir Vakfı, 2. Uluslararası STK Fuarı ile ilgili bilgilendirmede bulunmak amacılığıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Mehir Vakfı STK Fuarı yapılacağını duyurdu
Yayınlanma:

Mehir Vakfı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Mehir Vakfı Genel Müdürü Aygül Erdem 2. Uluslararası STK Fuarı ile ilgili bilgi verdi. Erdem,  “İslam Dünyası STK' ları Birliği (İDSB) ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) ile  bu etkinliği birlikte gerçekleştiriyoruz. Düzenlediğimiz   2. Uluslararası STK Fuarı 9-10 Aralık 2017 tarihinde Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi Yenikapı Fuar Alanı’nda icra edilecektir. Fuarımızda 63 farklı ülkeden yaklaşık 150 seçkin kuruluş arasında bir tanışma, sinerji ve etkileşim oluşturmayı ve nitelikli bir işbirliğini hedeflemekteyiz.Aynı zamanda değişik ülke, bölge ve sektörel konularda düzenlenecek çalıştaylarla da bilgi birikimlerimizi, kurumsal tecrübelerimizi diğer ülkelerdeki kardeş STK'lar ile paylaşacak ve benzer amaçlı diğer STK' ların faaliyetlerinden de birinci elden bilgi sahibi olacağız. Halka açık olarak ikincisi düzenlenen bu etkinliğin İslam dünyasının hemen her tarafından sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla STK’lar arasında sürdürülebilir bir işbirliğine ciddi katkı sağlamasını hedeflemekteyiz” diye konuştu.

“KUDÜS BİZİM ORTAK DAVAMIZ VE KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Kudüs meselesi ile ilgili de değerlendirmede bulunan Aygül  Erdem, “İslam dünyasının göz bebeği olan Kudüs bizim ortak davamız ve kırmızı çizgimizdir. İslam'ın ilk kıblesi ve 3. en kutsal mescidi olan Harem-i Şerifi’nde yer aldığı Kudüs'ün kutsiyetinin ve tarihi statüsünün muhafazası tüm Müslümanlar açısından çok büyük önem teşkil etmektedir. Bu sebepledir ki Mehir Vakfı olarak ABD yöneticilerinin almış olduğu kararı şiddetle kınıyor ve bu kararı yok sayıyoruz” şeklinde konuştu.

Muhabir: Gamze Erdoğan 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.