Mehmetçik'in atkı ve bereleri gönüllü annelerden

Mersinli kadınlar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde zorlu kış şartlarında vatani görevini yapan askerler için atkı ve bere ördü.

Mehmetçik'in atkı ve bereleri gönüllü annelerden
Yayınlanma:

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Mersin Şubesi tarafından askerler için başlatılan atkı ve bere örme kampanyasına, sosyal medya üzerinden organize olan çok sayıda kadın katıldı.

Evde, iş yerlerinde ve boş zamanlarında askerlerin kıyafetlerine uygun olan yeşil renkli ip ile şişlerini alan kadınlar, kısa sürede yaklaşık 200 çift atkı ve bere ördü.

Kadınlar tarafından hazırlanan ve hediye paketlerine konulan el örmesi ürünler ile yöresel tatlı cezeryeler, TKB Mersin Şubesi'nde toplandı. Mersin İl Jandarma Komutanlığından gelen yetkililere teslim edilen ürünler, birliklere gönderildi.

"Anne sevgisiyle bunları ördük"

TKB Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerlere atkı ve bere örüp hediye etmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Çok sayıda gönüllünün kampanyaya katıldığını anlatan Yücel, şöyle devam etti:

"Gönüllerimiz, kalplerimiz askerlerimizin yanında. Komutanımızla da görüştük nereye uygun görülürse oraya gönderilecek. Çok fazla katılan oldu. Büyük bir zevkle anne kokusu, sevgisiyle bunları ördük. Kadınlarımız evlerinde iş yerlerinde, boş zamanlarında ördü. Biz projeye çıktığımızda yaşlı teyzelerimiz gelip 'biz de örelim' dediler ve katkı verdiler. Hazırladığımız paketlerin içine askerler için yazdığımız mektuplar da koyduk." 

Gönüllü Emine Gilik de böyle bir etkinliğin olacağını duyduğunda çok mutlu olduğunu ve destek verdiğini söyledi.

Ördükleri ürünleri TKB yetkililerine teslim ettiklerini belirten Gilik, "Benim de çorbada tuzum olsun istedim. Yapabildiysek, Mehmetçiklerimize ulaştırabiliyorsak ne mutlu bize. Bir anne eli değdi. Atkıyı, bereyi kullanırken anne özlemlerini giderirler diye düşündük. Onlar olmazsa huzurlu, rahat uyuyamayız. Ben 3 çift ördüm." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.