Merdiven engeline engelli asansörü

Daha önce okulun elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla okulun bahçesine güneş paneli sistemi kurarak Konya’da bir ilke imza atan Alaeddin Keykubad İmam Hatip Ortaokulu, bir yeniliğe daha imza attı.

Merdiven engeline engelli asansörü
Yayınlanma:

Daha önce okulun elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla okulun bahçesine güneş paneli sistemini kurmakla Konya’da bir ilke imza atan Alaeddin Keykubad İmam Hatip Ortaokulu, engelli öğretmen ve öğrenciler için okula engelli asansörü oluşturdu. Engelli öğrencilere ve öğretmenlere merdivenler engel olmuyor artık. Bu sayede engelli öğrenciler her katta eğitim görebilecekleri gibi, engelli öğretmenlerde her katta eğitim verebilecek.

ENGELLİ ASANSÖRÜNÜN MALİYETİ 50 BİN TL

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü finansmanında, öğretmen ve öğrenciler için okulda oluşturulan engelli asansörünün maliyeti ise 50 bin TL. İki yıllık bir proje olan “Engelli Asansörü” projesinin yapımı ise iki aylık bir süre içerisinde tamamlandı. Asansör yaklaşık bir hafta sonra okuldaki engelli öğrencilere ve öğretmenlere hizmet vermeye başlayacak.

OKUL ENGELLERİ KALDIRDI

Yaptığı çalışmalara bir yenisini ekleyen Alaeddin Keykubad İmam Hatip Ortaokulu, okulun engelli asansör ihtiyacını çözüme kavuşturdu. Ayrıca okulun girişindeki yüksek merdivenlerden çıkmakta zorlanan engelli öğrenciler ve öğretmenler, okulun sol tarafına yapılan rampa ile de rahata kavuştu. Bir tekerlekli sandalyenin girebileceği genişlikte yapılan asansör, engellilerin iniş ve çıkışlarını bir butona basmak kadar kolaylaştırdı. (Kader Eşiyok)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.