Merkez Parti (MP) seçime girmiyor

Merkez Partisi 1 Kasım seçimlerine girmeme kararı aldı. Parti genel merkezinden yapılan açıklamada, "Sadece bir kişinin isteği doğrultusunda seçimin tekrarlandığı ve bu yüzden seçime girmeme kararı alındığı" ifade edildi.

Merkez Parti (MP) seçime girmiyor
Yayınlanma:

Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, “7 Haziran sonrasında, ülkemizin başta güvenlik olmak üzere onca meselesi varken, milletin verdiği koalisyon mesajına rıza göstermeyen iktidar partisinin bu ülkenin iki milyar TL’lik kaynağını heba etme pahasına seçim yeniletmesini büyük bir aymazlık ve şımarıklık olarak değerlendirmekteyiz” dedi.

“BİR KİŞİNİN İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA SEÇİME KATILMIYORUZ”

Aklıselim herkes, bir koalisyon hükümeti ile yola devam edilmesi noktasında ittifak hâlinde olmasına rağmen, sadece bir kişinin isteği doğrultusunda bu seçim yenilendiğini söyleyen Abdurrahim Karslı, “Esasen, son dönemlerde memleketimizde tırmanan veya kasten tırmandırılan hâdiseler ile iktidarın kamuoyu üzerindeki baskıları ve manipülasyonları, bu seçimin âdil ve güvenilir şartlarda yapılmasına imkân vermekten çok uzaktır. Neticeten bahse konu sorumsuzluğu, iktidar partisinin zikredilen şımarıklığını ve muhalefet partilerinin bu şımarıklığa seçimlere katılmak suretiyle verdikleri desteği protesto etmek için, teşkilatlarımızla da istişare ederek, 1 Kasım 2015 milletvekili genel seçimine katılmıyoruz. Merkez Parti olarak enerjimizi, ülkemizi ileriye götürecek projeler ile genel merkez kadroları ve il, ilçe teşkilatlarımızın yenilenmesine ve kuvvetlendirilmesine harcamaya karar vermiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı. (Kader Eşiyork)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.