Mescid-i Aksa'nın statüsünü değiştirmek istiyor

İsrail asıllı İsveç vatandaşı Dror Feiler, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ilişkin, "İşgalci İsrail, Mescid-i Aksa'nın dini, tarihi ve siyasi statüsünü değiştirmek istiyor." dedi.

Mescid-i Aksa'nın statüsünü değiştirmek istiyor
Yayınlanma:

İsveç'ten 2015'te Gazze'deki ablukayı delmek için İsveçli ve Norveçli aktivistlerle yola çıkan Marianne isimli teknede de bulunan Dror Feiler, AA muhabirine, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"İsrail hükümeti Mescid-i Aksa'nın dini, tarihi ve siyasi statüsünü değiştirme planları yürütüyor." ifadelerini kullanan Feiler, İsrail hükümetinin tansiyonu bilerek yükseltmeye çalıştığını söyledi.

İsrail'in 2014'te de bölgenin statüsünü değiştirmeye yönelik hamle yaptığının altını çizen Feiler "Aslında İsrail hükümeti sonucun ne olacağını çok iyi bildiği halde zaman zaman bu hamleleri yapmayı tercih ediyor. Umarım biz her seferinde doğru ve etkili tepki göstererek İsrail'i daima durdururuz." diye konuştu.

İsrail kendi vatandaşını öldürdü iddiası

Feiler, İsrail polisinin, 14 Temmuz'da Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunmakla itham ederek öldürdüğü 3 kişinin aslında İsrail vatandaşı olduğunu öne sürdü.

Feiler, "Polislerin öldürdüğü İsrail vatandaşlığı bulunan kişiler. Ama medya buna hiç değinmedi bu da beni çok şaşırttı. Tabii her durumu kullanmak isteyen İsrail, Filistinlileri suçlayarak bunu kullandı." yorumunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.