'Meşru müdafaa hakkımızı kullanmakta tereddüt etmeyiz'

'Meşru müdafaa hakkımızı kullanmakta tereddüt etmeyiz'

'Meşru müdafaa hakkımızı kullanmakta tereddüt etmeyiz'
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Ülke güvenliğimizi tehdit eden oluşumlara karşı meşru müdafaa hakkımızı kullanmakta tereddüt göstermeyeceğiz” dedi. G-20 Zirvesi için Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:
TERÖRE KARŞI NET TUTUM
“Geçtiğimiz bir yılda tüm dünyayı derinden sarsan terör saldırılarına şahitlik ettik. Zirvenin en önemli konularından biri de terörle mücadeleydi. Terörü etkisiz hale getirmede başarılı olunamadığını ifade ettik. Küreselleşen terör tehdidi ile mücadelede ilkeli, tutarlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurguladık. Terör örgütleri arasında çifte standardı bırakmadan dayanışmayı sağlamadan mesafe kat edemeyeceğimizin altını çizdik.
O NAMLULAR BİZE DÖNÜYOR
Sınırlarımızın yanı başında terör örgütlerinin desteklenmesi, silahlandırılması, bölgede terör adacıkları oluşturulmasına kesinlikle sessiz ve tepkisiz kalmayacağız. Ülke güvenliğimizi tehdit eden oluşumlara karşı meşru müdafaa hakkımızı kullanmakta tereddüt göstermeyeceğiz. Terör örgütlerine verilen silahları topraklarımızda yapılan eylemlerde ele geçiriyor olmamız, sorunun şimdiden mevcut sınırlarının dışına taşmaya başladığına işaret etmektedir. Dün bölgede dağıtılan ve bugün namlusu bize yöneltilen silahların yarın dünyanın başka yerindeki eylemlerde kullanılmayacağının garantisi yoktur. 

SURİYELİLERE 30 MİLYAR $ HARCADIK
Şu ana kadar 3 milyonu aşkın Suriyeliyi ülkemizde barındırıyoruz. Harcadığımız para 30 milyar dolara ulaşmış vaziyette. Bizlere AB’nin verdiği söz 6 milyar avro... Bize ulaşan 800 milyon avrodur. Buradaki ifade edilen rakamlar yalan yanlış, saptırılıyor. AB mülteci konusunda sözünü tutmadı. Mülteciler konusunda yükümüz paylaşılmalı. Cerablus, Rai ve Dabık’ta Özgür Suriye Ordusu ile birlikte oluşturduğunuz bölgeye 100 binin üzerinde Suriyeli geri dönerek yerleşmiştir. Bunun bir örneği yoktur. 

FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜNDE HASSASIM
(Deniz Yücel’in tutuklanması) Basın mensupları sınırsız özgürlüğe sahip değildir. Suç işler işledikleri zaman da yargı gerekli değerlendirmeleri yapar. Ben şiir okuduğum için hapse girmiş bir kişiyim. Fikir özgürlüğünü, düşünce özgürlüğünü gayet iyi bilirim. Fikir özgürlüğü konusunda hassasım. Siz benim belediye başkanlığı dönemimde okuduğum şiirden dolayı hapse girdiğimi bilmiyorsunuz. Bunu bilseydiniz bunu bana sormazdınız. Basın mensupları diye tanıdıklarınızın büyük bir çoğunluğu teröre yardım yataklık yapan kişilerdir. Yargı değerlendirme yaptıktan sonra gereğini yapar. 

ÖZGÜRLÜKTEN BAHSEDEMEZLER
Türkiye Cumhuriyeti’nin halkının yüzde 52’sinin oyunu alan bir Cumhurbaşkanı’na Almanya’da bir salon toplantısında konuşma müsaadesi vermeyenler, kusura bakmasınlar özgürlüklerden bahsedemezler. Türkiye’de böyle bir yasak yok. Şu anda Türkiye’de 20 günü aştı, anamuhalefet partisinin düzenlemiş olduğu sözde bir adalet yürüyüşü var. Sözde adalet yürüyüşünü yapanlar partilerinin içinde genel başkanlığa aday olanlara adaylık hakkı vermiyorlar. Bu tür gariplikleri yaşıyoruz, fakat bunların hepsini aşacağız.

SÖYLEDİĞİNİZ KİŞİ TERÖRİSTTİR
(Selahattin Demirtaş ne zaman cezaevinden çıkacak?) Teröristleri cezaevlerinden bırakma yetkisi bizim değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Söylediğiniz kişi bir teröristtir. Öyle bir terörist ki benim Kürt kardeşlerimi sokağa döküp ondan sonra 53 Kürt kardeşimi yine Kürtlere öldürten bir teröristtir. Bu sadece suçlarından bir tanesidir. Buna benzer daha nice suçları vardır. ‘Bizim arkamızda PKK var, PYD var, YPG var’ gibi meydan okuyan bir kişidir.” 

O OLUŞUMLARA HADDİNİ BİLDİRİRİZ
(Kuzey Irak’ta referandum) Bu, Irak’ın yarınları açısından sıkıntı verici bir adımdır. Bunu sayın dostum Barzani’ye de söyledim. Bundan vazgeçin. Yarın bunun bedelini ödemek de sizin için zor olacaktır. Bizim için Irak’ın birliği, bütünlüğü ve beraberliği çok çok önemlidir.

(Suriye Kürtleri) Bizim sınırlarımızda bizi tehdit eden bazı oluşumlar olursa, biz bu oluşumlara haddini bildiririz. Eğer Suriye’nin kuzeyinde, sözde bir Kürt devleti kurma gayreti olursa, biz buna müsaade etmeyiz. Nitekim Suriye’nin kuzeyinde böyle bir girişim oldu. Biz bu girişimi durdurduk, engelledik. Bundan sonra da buna asla müsaade etmeyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.