MHP Grup Başkanvekili Usta: Terör örgütlerinin aynı merkezden yönetildiği apaçık ortaya çıktı

MHP Grup Başkanvekili Usta, terör örgütü DEAŞ ile PKK/PYD arasındaki anlaşmanın ABD tarafından da desteklendiğini belirterek, "Terör örgütlerinin aynı merkezden yönetildiği apaçık şekilde ortaya çıkmıştır." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Usta: Terör örgütlerinin aynı merkezden yönetildiği apaçık ortaya çıktı
Yayınlanma:

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, yaptığı açıklamada, Rakka'nın DEAŞ'tan temizlenmesi çabaları sürerken, PYD'nın DEAŞ'la anlaşarak, teröristleri Rakka'dan tahliye ettiğinin ortaya çıktığını anımsatarak, bunun Türkiye Cumhuriyeti açısından hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini söyledi.

Türkiye'nin, ABD'yi, YPG'ye verdiği silahların terör örgütü PKK'nın eline geçeceği konusunda uyardığını ve nitekim geçen haftalarda düzenlenen bir operasyonda PKK'lı teröristlerin üzerinde bu silahlardan bazılarının ele geçirildiğini belirten Usta, "ABD, bizim ikazlarımızı aslında hiçbir şekilde dikkate almıyor." diye konuştu.

"ABD bu anlaşmayı destekliyor"

MHP Grup Başkanvekili Usta, sözlerine şöyle devam etti:

"Doğrudan PKK'nın uzantısı olan terör örgütlerine teslim edilemeyeceğinden ve buna tepki doğacağı anlaşıldığından önce DEAŞ bölgeye yerleştirildi. Çok rahat bir şekilde DEAŞ bölgeye yerleşti. Şimdi 'DEAŞ'ı temizliyoruz' bahanesiyle de bölge yeni terör örgütlerine tahsis ediliyor. Bu ittifakta, anlaşmada da ortaya çıktı ki DEAŞ'ı temizlemek için destek verilen örgütün DEAŞ'la çok rahat bir anlaşma yapabildiğini, teröristleri tahliye ettiğini ve koalisyonun başındaki ABD'nin de bu anlaşmayı desteklediğini ve saygı duyduğunu görüyoruz. Bu, üzerinde mutlaka durulması gereken bir husustur."

Usta, "ABD, eskiden biraz daha belki örtülü bir şekilde verdiği desteği veya bu bölgedeki oyun tarzını şu anda apaçık bir şekilde ortaya koymuştur. Terör örgütlerinin aslında aynı merkezden yönetildiği apaçık bir şekilde ortaya çıkmıştır." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.