MHP'li muhaliflere paralel destek

MHP'nin korsan kurultayını 'Paralel akademisyen' savundu

MHP'li muhaliflere paralel destek
Yayınlanma:

19 Haziran korsan kurultayına yönelik tedbir kararını kaldırtarak kurultayı 'geçerli' hale getirmek isteyen MHP'li muhaliflere hukuki destek paralel akademisyenden geldi. MHP'nin muhalif delegesi Şefik Çirkin ve avukat Serhat Tabanca mahkeme süreci için uzman görüşü olarak Prof. Dr. Tekin Memiş'ten görüş aldı. FETÖ ile mücadeleye yönelik eleştirileri ile tanınan Memiş, şaibeli korsan kurultaya 'geçer not' vererek hazırladığı raporu mahkemeye sundu.

GENEL MERKEZE ELEŞTİRİ

Prof. Dr. Tekin Memiş ile birlikte raporun altına imza atan bir diğer akademisyen Prof Dr. Murat Atalı oldu. Görevli noterin imza sayısının yeterli olmadığını açıkladığı kurultay ile ilgili Genel Merkez'i eleştiren Memiş, "Davada, davacının iddiasının haklılığını yaklaşık ispat ölçüsünde de olsa gösteren bir belge bulunmadığı anlaşılmaktadır" iddiasında bulundu. Muhalifler için en büyük engel olan tedbir kararının kaldırılması gerektiğini savunan Memiş, "Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin tedbir kararının sonucu çözmesi, gerekçesiz olması ve husumet yönleriyle araştırılmaksızın tesis edildiği ve esasen tüzük denetiminin de kendisine ait olmadığı gerekçeleri ile hukuka aykırı olduğu sonuç ve kanaatinde bulunmaktayız" dedi.

KAYYUM ÇELİŞKİSİ

Memiş daha önce bir yazısında paralel devlet yapılanmasının terör örgütü olmadığını iddia etmişti. Paralel yapıyı savunan Memiş, "Cemaatten terör örgütü çıkarmaya kargaların bile güleceği açık" ifadesini kullanmıştı. Paralel devlet yapılanmasının maddi kaynaklarına yönelik kayyum atamalarını "Ellerinden gelse gönülleri de kilitleyecekler ya da oralara da kayyım atayacaklar" diyerek eleştiren Memiş, MHP'ye atanan kayyumun hukuk çerçevesinde kurultayı gerçekleştirdiğini iddia etmişti. FETÖ'nün kasası olan Bankasya'ya el konulmasını da eleştiren Memiş, o dönem paralel yapının medyadaki sesi olan Zaman Gazetesi ve İpek Grubunu da savunmuştu. Memiş, daha önce yayınlanan yazılarında, "Zaman Grubu-Doğan Grubu-İpek Grubu'na baskılar yapılıyor", "Bugün ise insanların aklı ile alay ediliyor. Anayasal sistemin içinden gelen HDP'ye lanet yağdırılıyor" ifadelerini kullanmıştı.

BU İLK DEĞİL

Daha önce MHP'li muhaliflerin kurultay talepleri mahkeme kararlarıyla durdurulmasına rağmen Ankara 2. İcra Mahkemesi hâkimi Burhan Yaz mesai bitimine dakikalar kala verdiği kararla kurultay yolunu açmaya çalışmıştı. Hâkim Yaz'ın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndaki (HSYK) "Paralel Yapı Soruşturması" içinde olduğu belirlenmişti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.