Millet Partisi Kudüs Basın Açıklaması

Millet Partisi İl başkanı Ahmet Kara yaptığı yazılı açıklamada İslam dünyası üzerinde oynanan oyunlar karşısında Müslümanların ve onların liderlerinin uyanma vakti halâ gelmedi mi?, diyerek şu değerlendirmelerde bulundu.

Millet Partisi Kudüs Basın Açıklaması
Yayınlanma:

“Gündemde olan Kudüs konusunu ele almak için İstanbul’da olağanüstü toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü İslam Zirvesi Konferansı'na 57 ülkeden 48’i katılmıştır. 18 ülke devlet başkanı ve başbakan seviyesinde diğerleri bakan veya temsilci düzeyinde konferansta yer almışlardır. Kudüs için yapılan olağanüstü bir toplantıya en üst düzeyde katılım sağlanarak birlik mesajı verilmesi gerekirken, Müslümanların en hassas olduğu bir konuda bu birliğin en üst seviyede gösterilememesi İslam dünyası için son derece üzücüdür. Katılamayanlar veya formaliteden katılanların saltanatlarının devamı için bir endişeleri mi vardır?

İslam dünyası üzerinde oynanan oyunlar karşısında Müslümanların ve onların liderlerinin uyanma vakti halâ gelmedi mi? 

İslam ülkelerinin başında olanlar emperyalistlerin dümen suyunda oldukları müddetçe bırakın Kudüs’ü kendi başkentlerini koruyamazlar. Koltuklarını korumak için batıdan icazet alanlar, düşmanın siyasi desteğine ihtiyaç duyanlar, ülkelerini korumak için İslam düşmanlarından silah alanlar, aldıkları silahları düşman olarak gördükleri  Müslüman kardeşlerine karşı kullananlar, gerçek düşmanı unutup birbirleriyle uğraşanlar, islam coğrafyasını kan ve gözyaşına boğan sözde Müslümanlar mukaddes olarak bildiğimiz hangi davayı savunabilirler?

İslam ülkeleri İsrail’e karşı birlik olamadıkları gibi kendi aralarında yıllar süren savaşlar ve BOP sonrası Arap baharı ile gelişen olaylar birçok ülkede iç savaş ve iktidar değişikliklerine sahne olmuştur. Emperyalizmin hedefleri doğrultusunda bilerek veya bilmeyerek hareket edenler Müslümanların yaşadıkları coğrafyaya ihanet etmişlerdir. Emperyalist ülkelerin Ortadoğu coğrafyasına asker ve silahları ile yerleşmelerinin zeminini hazırlamışlardır.  Ortadoğu’da barış sağlansa dahi bölgeye yerleşen ve üslerini kuran ne ABD’yi ne de Rusya’yı bölgeden çıkarmak mümkün olacaktır. 

İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü İslam Zirvesi Konferansında alınan kararlar son derece doğrudur. Kararların kâğıt üzerinde kalmaması ve uygulamaya geçirilmesi gerekmektedir.

Kudüs yalnız Müslümanları değil diğer dinlere mensup olanları da yakından ilgilendirdiği için diplomatik temaslarla Kudüs için daha geniş bir katılımın gerçekleştirilmesi, birlikte caydırıcı tedbirler ve yaptırımların sağlanması gerekir.

İsrail’e karşı yapılacak muhtemel bir füze saldırısından korumak için Kürecik’e kurulan Üs biran önce kapatılmalı, İsrail ile birlikte yapılacak olan işbirlikleri askıya alınmalıdır.

Güçlü olursak tepkilerimiz ve davetlerimiz ciddiye alınır. Haklıyız diyerek meydanlarda yaptığımız hamasi konuşmalarla ancak kendi kamuoylarımızın duygularını tatmin etmiş oluruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.