Milletvekili Altunyaldız, Türkiye ve Konya gündemini değerlendirdi #KonyaHaber

AK Parti Konya Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Türkiye ve Konya gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Altunyaldız, Türkiye ve Konya gündemini değerlendirdi #KonyaHaber
Yayınlanma:

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, bölgesel gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, “Sadece takip etmiyoruz aktif bir şekilde ülkemizin, milletimizin geleceği, bekası ve güvenliği için her türlü adımı atıyoruz ve her türlü girişimin içerisindeyiz. Öncelikle Kuzey Irak’ta, Kuzey Irak Bölgesel yönetimi tarafından yapılan referandumu tamamen geçersiz ve bizim için yok hükmünde olduğunu başından itibaren, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadelerinde hepimiz dinledik, başbakanımızın ifadelerinde dinledik. Dolayısıyla hem uluslararası hukuka hem Irak’ın toprak bütünlüğüne hem Irak Anayasasına hem Irak’ın ülkemizle olan 2936 anlaşması ve diğer uluslararası anlaşmalarına aykırı olan bu referandumu ülke olarak reddediyoruz ve kabul etmiyoruz, yok hükmünde sayıyoruz. Bu çerçeve de güvenliğimiz için, geleceğimiz için başta ırak merkezi hükümeti olmak üzere İran’la yani bölge ülkeleri ile birlikte yakın temasımız sürüyor. Bu kapsamda biliyorsunuz dün itibariyle Genel Kurmay Başkanımız İran’a bir ziyaret gerçekleştiriyor ve bu kapsamda yapılacaklar konuşuluyor. Ayrıca Irak ile birlikte ortak bir Irak Merkezi Hükümeti güvenlik güçleri ile silahlı kuvvetleri ile birlikte sınırda bir tatbikat içerisindeyiz. Bu da bölgesel konularda duyarlılığımızı ve bölge ile ilgili istikrarı bozacak adımlara dönük karalılığımızı net bir şekilde ifade ediyor" dedi.
Ekonomik gelişmeler hakkında bilgiler veren Altunyaldız, “Kredi kuruluşlarının yanlı ve maalesef sübjektif dediğimiz raporlarıyla ülkemizin kredi notu düşürülmüştü. Ancak son dönemde bu kredi kuruluşlarının ülkemizin ilk yarısındaki yani 2017’nin ilk yarısındaki yüzde 5’in üzerinde ki büyümeyi görmeleri ile birlikte tüm kredi kuruluşları ve uluslararası kuruluşlar Türkiye’ye ilişkin beklentilerini yukarı yönlü revize etmekteler. 2017 yılında yüzde 5’in üzerinde tüm yılı kapsayan büyümeyi bekliyoruz ki bu ilk yarıdaki yüzde 5’in üzerindeki büyüme de ikinci yarıya ilişkin beklentilerimizi çok büyük oranda zaten destekliyor görünüyor. Ayrıca ülkemiz özellikle 2011 martından sonra en yüksek oranlı özellikle işletmelerdeki tedarikçilerin alım anketlerinden oluşan en yüksek olduğu dönemi yaşıyor. 2011 ocağından sonra sanayi üretiminin en yüksek olduğu dönemi yaşıyoruz. Bütün bu göstergeler bize inşallah büyümenin ve istihdamın artarak devam edeceğini gösteriyor. Özellikle birkaç gün önce açıklamış olduğumuz orta vadeli plan çerçevesinde 2 husus öne çıkıyor. Birincisi büyüme, ikincisi istihdam. Yani büyüme ve istihdam endeksli, merkezli bir OECD. Türkiye ihracatçılar meclisi tarafından açıklanan rakamlar ve bugün Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız tarafından açıklanacak öncü rakamlara baktığımız zaman ihracatımızdaki artış trendinin devam ettiğini ve bu trende göre orta vadeli planda daha önce yüzde 53.3 olarak belirlenen, 2017 yıl sonu ihracat rakamı 156.5 milyar dolara revize edilmiş ve inşallah bu rakamda yıl sonu itibariyle yakalanacaktır” ifadelerini kullandı.
Konya'ya yapılacak yatırımlar hakkında da bilgiler veren Altunyaldız, "Hem hükümet olarak, hem milletvekillerimiz ve hem de il teşkilatı olarak şehrimize dair proje ve yatırımları takip ediyoruz. Sayın Başbakanımızın da teşrifleri ile temeli atılan Lojistik Merkezi ve YHT Garı’nın inşa çalışmaları sürüyor. Yine çevre yolu ihalesinin mali tekliflerinde de son aşamaya geldik. Bugünlerde bu çalışma da sona erecek" dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisinde 3. Yasama döneminin başladığını belirten Altunyaldız, "Bildiğiniz gibi TBMM'nin 26. Dönem 3. Yasama Dönemi dün başladı. Yeni dönemin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu dönemde önemli yasal ve anayasal değişiklikler yapacağız. Uyum yasaları başta olmak üzere birçok önemli yasa inanıyoruz ki meclisten geçecek. Dolayısıyla tüm kesimlerin desteğini bekliyoruz. TBMM Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı olarak bugüne kadar birçok düzenlemeyi yasalaştırdık. Bu bağlamda komisyon olarak saha çalışmaları yapıyoruz. Hem yurt içinde hem de yurt dışında üretim ve girişim ve teknokent bölgelerinde önemli çalışmalar ve ziyaretler yaptık" diye konuştu. 
İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Torun ile Mustafa Dolular, Milletvekili Ziya Altunyaldız’a basın toplantısında eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.