Milli Görüş 'evet' dedi

Milli Görüşçü Kuruluşlar Platformu 16 Nisan’da yapılacak referandumda yapacakları tercihi açıkladı.

Milli Görüş 'evet' dedi
Yayınlanma:

Platform adına açıklama yapan Saadet Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, "Merhum Erbakan Hocamızın da 50 yıl önce teklif ettiği yeni sistem için 'evet' diyeceğiz" dedi.

16 Nisan referandumuna sayılı günler kala partiler ve kuruluşlar kararlarını açıklamaya devam ediyor. Sağlık-Der, Huder, Ümmet Gençleri Derneği, TEKDER, Ebe ve Hemşireler Derneği, Fikri Düşünce Haklar Birliği, Evrensel Hafızlar Derneği, MÜSİAD Ankara Şubesi gibi derneklerin oluşturduğu Milli Görüşçü Kuruluşlar Platformu halkoylamasında ‘evet’ diyeceğini açıkladı.

ÜÇÜNCÜ BÜYÜK DEĞİŞİM

Platform adına konuşan Saadet Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, Türkiye’nin 16 Nisan’da siyasal tarihinin en önemli oylamalarından birini yapacağını söyledi. “Son yüzyılda Cumhuriyetin ilanı ve sonrasında çok partili sisteme geçiş siyasal ve sosyal hayatımızı derinden etkileyen iki önemli olaydır” diyen Aydın “Üçüncü büyük değişim ise bu referandum olumlu şekilde sonuçlandığında Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş olacaktır. Bu referandum herhangi bir parti seçimi değildir, siyasal iktidar değişimi olmayacaktır. Bu bir sistem değişikliğidir. Bugünkü iktidara karşı olmayı bu sistem değişikliğine karşı olma haline dönüştürmek çok yanlıştır” diye konuştu.

DÜNYA LİDERİ OLURDU

Bu veya benzeri bir sistem olsaydı 1995’te ikinci turda Merhum Erbakan hocanın başkan seçileceğini ve beş senede Türkiye’nin dünya lideri olacağını söyleyen Aydın şöyle devam etti: “Bu referandum ülkemiz için çok önemli bir dönemeçtir. Mili Görüş’ün en temel prensibi ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için faydalı olduğuna inandığımız bir iş için bütün gücümüzle çalışmaktadır. Merhum Erbakan Hocamızın 50 yıl evvel ilk tekliflerindendir, parti programına yazdırmıştır. Merhum Erbakan Hocamızın en son 2010’da Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine “evet” demiştir. Bizler de Milli Görüş hareketinin önemli kuruluşlarının temsilcileri olarak başkanlık sisteminin gerekli olduğuna inanıyoruz ve referandumda evet diyeceğiz.”

Yeni sistem uzlaşma iklimi getirecek

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da toplantıda, sistem değişikliği ile Türkiye’nin çağ atlayacağını belirtti. Yeni sistemin daha demokratik olduğunu, artık yüzde 34-40 oy oranıyla ülkenin yönetilemeyeceğini belirten Yılmaz, ancak yüzde 50’nin üzerinde oy alanların ülkeyi yönetebileceğini vurguladı. Bunun daha demokratik ve milli iradeye uygun olduğuna işaret eden Bakan Yılmaz, bu gerekçenin bile milletin 'evet' demesi için yeterli görüleceğini bildirdi. Yeni sistemin uzlaşma ve kardeşlik iklimi getireceğini kaydeden Yılmaz, millete güvenenin korkularından kurtulacağını kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.