Milli ittifak için komisyon kurulacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada 13 milletvekilinin görüşlerini açıkladığını söyledi. Ünal, MHP ile yürütülen ittifak çalışmaları için komisyon kurulacağını açıkladı.

Milli ittifak için komisyon kurulacak
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, bazı milletvekilleri ile kahvaltında bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Ağrı, Balıkesir, Bayburt, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Muş, Osmaniye ve Trabzon milletvekilleri katıldı.

Görüşme sonrası AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. AK Parti ve MHP arasındaki ittifak görüşmelerine ilişkin "Biz ittifakı bir milli mutabakat meselesi olarak görüyoruz. Bizim Sayın Bahçeli ve MHP ile yaptığımız görüşmelerin büyük bir milli mutabakanı ilk adımı olarak görüyoruz" dedi. Mahur Ünal görüşme neticesinde komsiyonların oluşturulacağını dile getridi. Ünal'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bizim, Sayın Bahçeli ve MHP ile yürüttüğümüz görüşmeler, aynı zamanda büyük bir milli mutabakatın ilk adımı mesabesindedir.

MHP ile ittifak komisyonu

Önümüzdeki süreçte oluşturulacak komisyon aracılığıyla bu mesele teknik olarak çalışılacaktır. Şu anda AK Parti, uyum yasaları çerçevesinde bu ittifak konusunu çalışmaktadır. AK Parti için ittifak, bir teknik meseleden ziyade bir milli mutabakat meselesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.