Mısır, Türk haber sitelerine erişimi engelledi

Abdelfettah El-Sisi, "Türkiye'nin en çok satan ve okunan ve yabancı dilde yayın yapan gazetesi" Daily Sabah'ın Arapça, İngilizce ve Almanca sitelerine erişimi engelledi.

Mısır, Türk haber sitelerine erişimi engelledi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye darbe yaparak yönetimi eline alan darbeci diktatör Abdelfettah El-Sisi, "Türkiye'nin en çok satan ve okunan ve yabancı dilde yayın yapan gazetesi" Daily Sabah'ın Arapça, İngilizce ve Almanca sitelerine erişimi engelledi.

Mısır'da yayın yapan Mada Masr'ın haberine göre, Mısır'da engellenmiş web sitelerinin sayısı 54'ü buldu. Bu siteler arasında, Turk Press, arab Turkey, Akhbar Turkiya ve Akhbar Al-Alam yer alıyor.

Katar merkezli yayın yapan El Cezire, ABD'nin Huffington Post sitesi ve genel olarak siyasi mevzulardan kaçınıp ekonomiye odaklı yayın yapan Al-Borsa da Sisi rejiminin engeline takılan sitelerden biri oldu.

Sisi rejiminin güvenlik güçleri, bu sitelerin, Mısır'ın "terörist" telakki ettiği Müslüman Kardeşlerle "bağlantılı" olduklarından veya Katar tarafından fonlandıklarından dolayı engellendiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.