Muhasebe ofisinde gaz lambası koleksiyonu

Maltepe'de ofisi bulunan Mali Müşavir Süreyya Özkan, yaklaşık 30 yılda biriktirdiği değeri 50 lira ile 15 bin lira arasında değişen bin 420 gaz lambasından oluşan koleksiyonunu iş yerinde sergiliyor.

Muhasebe ofisinde gaz lambası koleksiyonu
Yayınlanma:

Maltepe'de mali müşavirlik yapan Süreyya Özkan'ın ofisi, farklı bölgelerden toplanan çok sayıda gaz lambasına ev sahipliği yapıyor.

Mali Müşavir Süreyya Özkan'ın ofisi, sıradan muhasebe bürolarından farklı olarak, sadece dosyalara değil, önemli bir koleksiyona da ev sahipliği yapıyor.

Yaklaşık 30 yıldır gaz lambası biriktiren 55 yaşındaki Özkan, farklı yerlerden getirttiği bin 420 parçadan oluşan koleksiyonunun bir bölümünü, iş yerinde sergiliyor.

Açıklama yapan Özkan, koleksiyona kendisine daha önce hediye edilen 15 gaz lambası ile başladığını söyledi.

Bu lambalara giderek artan merakı üzerine daha fazla gaz lambası toplamaya başladığını anlatan Özkan, Rusya, Fransa, İspanya, Mısır ve Amerika başta olmak üzere birçok ülkeden yüzlerce yıllık gaz lambalarını bulup satın aldığını ifade etti.

Özkan, eşinin desteğinin işini kolaylaştırdığını dile getirerek, "Ofise gelenlerin ilgisini çektikçe, bizim sevgimiz daha çok arttı. Her geçen gün, bir yenisini aldık. Bazen bir eskiciden, bazen internetten, bazen de bir dostumdan aldım. Sonuçta bin 420 gaz lambam oldu. Artık ofiste koyacak yer bulamayınca bir bölümünü kolilere koyup kaldırdım." dedi.

"Asansörlü gaz lambası da var"

Koleksiyonunda değeri 50 ila 15 bin lira arasında değişen lambalar bulunduğunu anlatan Özkan, "Her birinin ayrı bir hikayesi var. Anadolu'da gelinlerle birlikte eskiden gaz lambaları gönderilirmiş. O lambayı geçtiğimiz yıl Bursa'dan aldım. Asansörlü gaz lambası var en az 150 yıllık. İspanyollar salonlara asarlarmış. O çok özel ve çok farklı bir tasarım." diye konuştu.

Özkan, lambaların çocukları gibi olduğunu ifade ederek, "Nereye gitsem artık gözüm gaz lambası arar oldu. Sadece ben değil, eşim de aynı şekilde. Oğlum da bizim gibi meraklı. Bazen belediyelerden sergi teklifi geliyor. Bir sergiye gönderdim. Çok zaiyat oldu. Maltepe Belediyesi'nin bir etkinliğinde en çok ilgi gören sergi oldu." ifadelerini kullandı.

Tarihi bir sokakta bütün gaz lambalarını yakarak, ışıklı yol oluşturmayı hayal ettiğini dile getiren Özkan, koleksiyonunun daha iyi bir ortamda korunması için destek beklediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.