Mustafa Akçay: "Zor bir sezon olacak"

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay bir konuda önemli açıklamalar yaptı

Mustafa Akçay: "Zor bir sezon olacak"
Yayınlanma:

Atiker Konyaspor'un teknik patronu Mustafa Akçay'ın çarpıcı açıklamaları şu şekilde: 

ZOR BİR SEZON OLACAK

Camia olarak başarıyı kovalayan, arayan, bunu hisseden ve bekleyen bir yapı oluştu. Bunu gerek yönetim, gerek futbolcular gerek bizler için zorlayıcı ve ay olumlu bir faktör. Bizler de kendimizi geliştireceğiz ve başarıya endeksli bir çalışmaya doğru sürüklenmiş olacağız. Hem bizim hem de kulüp kariyeri açısından da önemli tetikleyici bir neden. Kulübümüzün şartlarını kıyaslarken ya da beklentileri popülist bir yaklaşımla ortaya koymanın çok da doğru olduğunu düşünmüyorum. Hedefleri olan bir kulübüz ama bunlara ulaşmak için bir plan ve proje ile gidilmesinden yana olan, mali disiplini dikkatli izleyerek ve nitelikli bir yükseliş içinde bir yolculuk yapmalıyız. Yönetim kurulumuzun bu yöndeki planlamaları çok doğru. Bizler de ortak akıl ve istişare ile işi yürütmeye çalışacağız. Zor bir sezon olacak. Kolay olmayacak. Elimizdeki tecrübeli oyunculardan kurulu bir takıma farklı yapıda oyuncular ilave ederek, sahadaki kompakt duruşumuza ilave edeceğimiz bazı ofansif eylemlerle farklı bir yapı ile sahada olacağız. Zor olacak ama hiçbir şey kolay değil.

4 OYUNCU DAHA GELECEK

Şu anki yapılanmanın üzerinde 4 oyuncu daha gelecek. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nokta transferler olacak. Hassasiyetle gittiğimiz için biraz yavaş gidilebiliyor. Bu çok da telaşlanacak bir durum değil. Transferin çok yönlü yanları var. Siz istiyorsunuz oyuncu istemiyor, siz para veriyorsunuz kulübü vermiyor, ya da parada anlaşılmıyor. Transferde ortak bir kararın oluşması kolay değil. Her şey bir anda gelişmiyor. Yavaş gidiyor ancak mantıklı seçenekler ve alternatifler var. Onları değerlendiriyoruz. Telaşlanacak bir şey yok. Bunu da hissetmiyoruz zaten” dedi. 

HIZLI SANTRAFOR GELECEK

Takviyelerimiz olacak. Yapı olarak farklı bir santrafora ihtiyacımız var. Riad Bajic çok yetenekli bir oyuncumuz ama farklı yerlerde de oynayabilecek özellikleri var. Oyun yapımıza göre daha hareketli bir santrafor üzerinde yoğunlaşıyoruz.

OYUNCU FİYATINI BULURSA SATILABİLİR

Ben her zaman bir oyuncu fiyatını bulduğu zaman verilmesinden yana olan biriyim. Çünkü psikolojik olarak size aidat duygusunu kaybederse, takım için yararlı bir oyuncudan çok, tehdit edici bir oyuncu haline dönüşebilir. Bunun için kulüplerin çözümleri mutlaka olur. Buna karar verecek olan merci yönetim kurullarıdır. Ortak bir istişare ile kulübün menfaatlerine olabilecek her oluşuma ve davranışa destek olacağımızı yönetimimize söyledik. Burada herkesin çabası ve inancı Konyaspor’un menfaati üzerinedir. Sonra şahısların menfaati gelir. Konyaspor yoksa ben neden burada olayım, gazeteciler neden röportaj için gelsin? Bir şeylerle ilgili bilgiler verirken, çok gerçekçi olmalıyız. İşimizin gereği budur.

GENÇ OYUNCULARA YARDIMCI OLACAĞIZ

Genç oyuncuların şans bulması ve kendilerini ifade etmeleri bizim futbola bakışımız ve eğitimci yanımızın anlayışıdır. Kulübümüzün yapısı da buna çok uygun. Yönetim kurulu ile yaptığımız anlaşmalarda altyapı, A takım ve pilot takım ile ilgili projelere imza atmamız bizim inandığımız ve beklediğimiz şeylerdi. Genç oyuncuların yolculuğunda onlara yardım edeceğiz. Ne kadar katkı verecekler ve ne kadar yararlı olacaklarına bakacağız. Gerekirse kiralayacağız ya da kulübümüzün bünyesinde kalmalarına şanslar tanıyacak. Ancak bunu onlar belirleyecek, bizler değil. 

BAŞKAN TAHİR AKYÜREK'E ÖVGÜ

Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız proje yönetim kurulu ile yaptığımız planlamaların bir sonucudur. İstediklerimiz Konyalı çocukların en alt liglerden başlayacak U21 ligine kadar onların futbol gelişimlerine, insanı açıdan ve entelektüel açıdan nasıl geliştirebiliriz bunların yollarını arıyoruz. Üniversite, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından desteklenen bir proje. Bunlar sadece Konyaspor yönetiminin sorunu değil. Bunlar Konya’nın sorunu. Bu sorun aynı zamanda şehri yönetenlerin de sorunu. Sayın Valimizin de bu yönde çok istekli. Belediye Başkanımız uzun zamandır görevde. 8 dönem daha seçilmesi gerekecek bir kişiye sahip Konya. Kıymetini bilmek lazım. Bu siyasi bir konuşma değil. Siyaseti bilmem ben. Ben Allah’ın ipinden başka bir ip tutmam. Ancak başkanı kucaklayıp ve Konya’da bir şeyler yapması için desteklemeliyiz. Ben de kucaklıyorum kendisini, bir şeyler yapabilir miyiz diye. Gücü ve etkinliği var. Bu yüzden Konya’nın çocukları için iş birliği yapmalıyız. Ben böyle bir kişi yakalamışım neden bırakayım elini.

YUSUF ERDOĞAN'IN BİZİ TERCİH ETMESİ LAZIM

Yusuf Erdoğan ile konuştuk. Bu transfer sürecini devam ettiriyoruz ama Yusuf’un bizi tercih etmesi gerekiyor. Bize böyle bir ifade kullanması gerekiyor. O sesi henüz alamadık ondan.  Yönetimim kurulumuz profesyonelce kulübüyle ve menajeriyle ilişkilerini sürdürüyor. Bize 'Evet' dediğin andan itibaren Yusuf’a kapımız açık. Yönetim kurulumuz çalışmalarını bırakmadı, devam ettiriyor. Bunu toplumla çok paylaşmıyoruz ama bu transferde işleyiş devam ediyor

TARAFTARIN SAYGIYA VE ÖDÜLE İHTİYACI VAR

Taraftarda duygular yoğun olur. Aidat duygusuyla maçlara gelip, bir formanın, rengin peşinde koşuyorlar. Karşılıksız ve para vererek geliyorlar. Bu yüzden bu insanların saygıya ve bir takım ödüllere ihtiyacı var. Bunu da onlara vermek bize düşüyor. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağımız taraftarımıza söyleyebilirim. Ama takdir Allah’ın. Her şeyin sahibi Allah başarıyı da onaylıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.