Myanmar'daki katliama Çin'den destek!

Myanmar devlet medyası, Çin büyükelçisinin Myanmar ordusunun Arakan'da uyguladığı vahşi politikayı memnun edici bulduğunu yazdı.

Myanmar'daki katliama Çin'den destek!
Yayınlanma:

Myanmar ordusu ve aşırılıkçı Budist militanlar tarafından gerçekleştirilen şiddet eylemleri sonrasında 400 bin Arakanlı Müslüman Myanmar'dan Bangladeş'e kaçmak zorunda kalmıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) olayı "bariz bir etnik temizlik" olarak değerlendirirken, Myanmar devlet medyası Çin'in bölgede yaşanan gelişmeleri onayladığını yazdı.

"BU MYANMAR'IN İÇ MESELESİ"

Global New Light of Myanmar isimli gazete, Çin Büyükelçisi Hong Liang'ın, "Çin'in Rohingya'da yaşanan terörist saldırılara ilişkin duruşu nettir. Bu sadece bir iç mesele" ifadelerini sayfalarına taşıdı. Gazeteye göre Liang, "Myanmar güvenlik güçlerinin aşırılıkçı teröristlere karşı müdahalesi ve hükümetin ihtiyacı olanlara yardım sağlaması memnun edici" ifadelerini kullandı.

BM "ETNİK TEMİZLİK" OLARAK TANIMLAMIŞTI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Güvenlik Konseyi Çarşamba günü Myanmar hükümetine şiddeti durdurma çağrısında bulunmuş ve durumu 'etnik temizlik' olarak tanımlamıştı. Guterres, "Rohingya nüfusunun 3'te 1'i ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Durumu tanımlayacak daha iyi bir kelime biliyor musunuz?" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.