Nevşehir Belediyesinin katkılarıyla Askıda Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından başlatılan uygulama çerçevesinde, hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan yemekler, her gün sefer tası ve kaplarıyla gelen ailelere dağı

İran uyruklu PKK'lı terörist Afaşin Musazade hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, terörist ve 3 kişinin uygulama noktasında araçtan inmemek için "hasta" gibi davrandıkları belirtildi.

Nevşehir Belediyesinin katkılarıyla Askıda Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından başlatılan uygulama çerçevesinde, hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan yemekler, her gün sefer tası ve kaplarıyla gelen ailelere dağı
Yayınlanma:

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Uzman Çavuşlar Erdem Ünal ve Muhammed Sait Çelik'i şehit ettiği gerekçesiyle tutuklanan İran uyruklu "Welat" kod isimli PKK'lı terörist Afaşin Musazade hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, 3'ü tutuklu 4 sanık hakkında hazırlanan iddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, 19 Ocak'ta Diyarbakır-Silvan karayolunda güvenlik güçlerince uygulama yapıldığı, Silvan'dan Bismil ilçesi istikametine seyir halinde olan 06 GYZ 55 plakalı aracın şüphe üzerine durdurulduğu belirtildi.

Aracı durduran güvenlik güçlerinin, Musazade ve kucağında "hasta" rolü yaparak yatan Nurettin Cengiz ile Ömer Oruç ve şoför Kerem A'nın araçtan inmelerini istediği kaydedilen iddianamede, şüphelilerin acilen hastaneye gitmeleri gerektiğini söyleyerek direndikleri ve terörist Musazade'nin tabancasını çıkarmaya çalıştığı sırada araçtakilerin gözaltına alındığı bildirildi.

Musazade'nin üzerinde tabanca, 2 dolu şarjör ve el bombası bulunduğu aktarılan iddianamede, şu bilgilere yer verildi:

"Şüphelinin üzerinden çıkan silahın uzman çavuşlar Erdem Ünal ve Muhammed Sait Çelik'in şehit olduğu saldırılarda kullanıldığı tespit edilmiştir. Şüphelinin üzerindeki elbiselerde atış artıkları bulunmuştur. Şüpheli, terör örgütünün pek çok bölücü ve yıkıcı faaliyetlerine katılmıştır. Bazı mühimmat üzerinde şüphelinin parmak izi çıkmış, 28 Eylül 2016'da Mardin'in Savur ilçesi kırsalında ölü ele geçirilen teröristlerin üzerindeki notlarda şüphelinin kod ismi geçmiştir. Bu nedenle şüphelinin PKK/KCK terör örgütü hiyerarşisine dahil olarak örgüt adına eylem ve faaliyetlerinin bulunduğu değerlendirilmiştir."

İddianamede, Nurettin Cengiz'in kıyafetlerinde atış atıklarında bulunan maddelerin tespit edildiği ve Savur kırsalında pek çok saldırıya katıldığının değerlendirildiği vurgulandı.

Nurettin Cengiz'in sosyal medya hesaplarına yönelik araştırmalarda terör örgütü PKK propagandası niteliğinde herkese açık ve şifresiz şekilde birden çok paylaşımda bulunduğunun belirlendiği anlatılan iddianamede, Cengiz'in, terör örgütü PKK/KCK hiyerarşisine dahil olarak örgüt adına saldırı ve faaliyetlerde bulunduğu vurgulandı.

İddianamede tutuksuz sanık Kerem A'nın ise PKK/KCK mensuplarıyla irtibatlı olduğu, terörist Musazade'nin yanında bulunduğu ve kırsal alanda faaliyet gösterdikleri belirlenen şüphelilerle hareket ederek üzerine atılı suçu işlediği kaydedildi.

Tutuklu sanık Oruç'un da kıyafetlerinde terör örgütünün kullandığı kuvvetli patlayıcı madde artıklarının bulunduğuna yer verilen iddianamede, evinde yapılan aramada ise PKK/KCK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yazdığı kitabın ele geçirildiği bildirildi.

İstenen ceza

İddianamede, tutuklu sanık Afaşin Musazade hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" ile şehit uzman çavuşlar Erdem Ünal ve Muhammed Sait Çelik'i "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek" suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, "tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el değiştirme" ile "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından da 5,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Tutuklu sanıklardan Nurettin Cengiz hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme" ile "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 5 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis, Ömer Oruç hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme" suçundan 12 yıldan 27 yıla, tutuksuz sanık Kerem A. hakkında da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 6 Nisan 2016'da Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Sait Çelik, 28 Haziran 2016'da ise Uzman Çavuş Erdem Ünal, PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırılarda şehit düşmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.