Ofiste çalışanlar kireçlenmeye yakalanıyor

Ofiste fazla hareket etmeden oturmak, kireçlenme hastalığına davetiye çıkartıyor

Ofiste çalışanlar kireçlenmeye yakalanıyor
Yayınlanma:

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ali Ulvi Üzümcü, yaşlılarda ve son zamanlarda özelliklerde ofislerde çok fazla hareket etmeden çalışan kişilerde oluşan kireçlenme rahatsızlığı hakkında açıklamada bulundu. Op. Dr. Ali Ulvi Üzümcü kireçlenme rahatsızlığı hakkında, “Kireçlenme eklem kıkırdağının parlak ve pürüzsüz yapısının bozulması ve eklem fonksiyonlarının bozukluğudur. Kireçlenmelerde kıkırdakla beraber eklem içi yapılarında bozukluklar oluşur. Kireçlenme rahatsızlığında hastalar öncelikle ağrıdan yakınırlar. Ağrı başlangıçta aktivite ile artar, ağrı kesici ve istirahat ile geçer. Ancak daha sonra ağrı kesici ilaçlarda kireçlenmenin artması ile fayda sağlamamaya başladı. Daha sonra ise rahatsızlığın ilerlemesiyle bacaklarda eğrilikler oluşabilir” dedi.

 

“AYAKLARIMIZIN ALTINA TAHTA KOYABİLİRİZ”

Ofiste fazla hareket etmeden oturan çalışanlara tavsiyelerde bulunan Dr. Üzümcü, “ Pozisyona bağlı rahatsızlıklar oluşuyor. Özellikle memurlar 8 saat çok fazla hareket etmeden duruyorlar. Aynı zamanda dizlerini büküyorlar ve öne doğru eğiliyorlar. Çok eğilmek dizlerin altındaki kıkırdakların zedelenmesine neden olabiliyor. Yapılması gereken ofiste ayaklarımızı uzattığımızda ayaklarımızın altına destek için tahta koymaktır. Böyle bel arkaya iyi yaslanır. Ayrıca belimizin altına yastık koyarsak, belimizi de rahatlatırız” diye konuştu.

 

KİLO VERME VE EGZERSİZ ŞART

Op. Dr. Üzümcü kireçlenme hastalığına karşı tedavi yöntemleri hakkında “Kireçlenme tedavi hastaya göre planlanmalıdır. Hastanın ağrısını geçiren ve hayat standardını düzelten en basit tedavi uygulanmalıdır. Başlıca tedavi yöntemleri olarak; kilo verme, egzersiz yürüyüş, ağrı kesici- ilaç tedavisi, kaplıca- sıcak tedaviler, glikozamin ve kondroitin preoaratları, eklem içi sıvı enjeksiyonları, fizik tedavi en son olarak ise cerrahi tedavi uygulanabilir” ifadelerini kullandı. (Ufuk Kendirci) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.