Öksüz sorgusu

Casusluk suçundan tutuklanan ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz’un, “FETÖ’nün TSK imamı firari Adil Öksüz’le irtibatları” nedeniyle ek ifadesi alındı.

Öksüz sorgusu
Yayınlanma:

Soruşturmayı yürüten savcılık, Öksüz’ün kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım’a ait telefon hattının, 2015 yılı içerisinde ByLock kullanıcısı Muhittin Özbaşı ile iletişime geçtiğini saptadı. Özbaşı’nın kullanımında olan telefonun ise 2015 ve 2017 yılları arasında ABD İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Topuz’un kullanımındaki telefon hattı ile çok sayıda görüşme yaptığını belirlendi.

TADİLAT İÇİN ARAMIŞ

Savcılık Topuz’a, Özbaşı ile ne tür bir ilişki içerisinde olduğu sorusunu yöneltti. Topuz ise “Yıldırım’ı tanımadığını ancak Muhittin Özbaşı adlı şahsı uzun yıllardır tanıdığını” söyledi. Topuz, “Özbaşı’nın marangoz olduğunu ve kendisine ait evindeki tadilat işlerinden dolayı irtibata geçtiğini” savcılıkla paylaştı.

Savcılık, Topuz’un Adil Öksüz’ün bacanağı tutuklu Erdal Şen’in kullanımındaki hatla da irtibata geçtiğini tespit etti. Ancak Toğuz, Şen'in kimliğinden haberdar olmadığını savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.