Okulların güvenliği polislere emanet

Okullar açılmadan önce okullarda ve okul çevrelerinde bütün tedbirlerin alındığını belirten Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, velilerin ve öğrencilerin güvenlik noktasında rahat olmaları gerektiğini söyledi.

Okulların güvenliği polislere emanet
Yayınlanma:

Okul Öncesi Güvenlik konusu ile ilgili Valilik Toplantı Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Vali Muammer Erol, Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ile İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy katıldı.

POLİS, 390 OKULDA İŞ BAŞINDA OLACAK

Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, “Okullar açılmadan önce huzur ortamının sağlanmasıyla ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Konya İl Emniyet Müdürlüğünün verilerine göre, Konya il merkezinde 390 tane okula irtibat görevlisi takviye ettik. Bu 390 okulun, 311 tanesi ilkokul ve ortaokul, 79 tanesi ise liseden oluşuyor. Güvenlik ile ilgili herhangi bir sorun olduğu zaman okul müdürleri ile yardımcılarının, okul aile birliğinin ve velilerin irtibata geçeceği bir irtibat görevlisi olacak. Bu irtibat görevlilerinin bazıları memur, bazıları baş polis, bazıları komiser, bazıları ise rütbelilerden oluşuyor. Okulların durumuna göre farklı rütbelerdeki arkadaşları o okullara gönderdik” dedi. 

120 PERSONEL GÖREV BAŞINDA OLACAK

Demir, “Toplam 390 personel,  eğitim öğretim yılının başlangıcından sonuna kadar okullarda görev başında olacak. Bunun dışında yaklaşık 90 tane motorize ekibimiz, bölgelere göre okulların güvenliği ile sorumlu olacak. Diğer önemli bir nokta ise uyuşturucu ile mücadele bağlamında olacak. Bununla ilgili olarak da yaklaşık 20 tane motorize ekibimiz ile 120 tane personelimiz, okul civarında ve vatandaşların yoğun olarak çalıştığı bölgelerde aktif olarak görev başında olacak” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİ SERVİSLERİ SÜREKLİ DENETLENECEK

Öğrenci servisleriyle ilgili konuya da değinen Demir, “Hem trafikteki akışı sağlamak, hem servisçilerin taşıması gereken belgeleri kontrol etmek, hem de güzergâhların belirlenmesi ile ilgili de gerekli olan tedbirlerimizi aldık. Ayrıca trafik ekiplerimiz gerek kavşaklarda, gerek okul önlerinde gerekse merkezi noktalarda sürekli denetim halinde olacak.  Özellikle okulların başladığı ilk zamanlarda aldığımız tedbirler biraz daha yoğun olacak” dedi.

MODİFİYE ARAÇLARA CEZA DA VAR

İl Emniyet Müdürü Demir, yeni yapılan düzenlemeyle modifiyeli araçlara ceza uygulanacağına da vurgu yaparak, “Son 3 aylık yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde özellikle yaz aylarının verdiği iklimden dolayı sokaklardaki artan modifiyeli araç sayılarında ciddi bir kontrol yaptık. Bu disipline olamamayı yüzde 60-65 oranında azalttık. Fakat bunlarla alakalı sıkıntı küçük de olsa devam ediyordu. Bununla ilgili yeni bir düzenlemeye gidiyoruz. Bakanlıktan hukuki görüşlerimizi alıp hazırlıklarımızı yaptık. Bundan sonraki dönemde özellikle modifiye araçlarla ilgili olarak takmış oldukları ilave aparatların tamamının sökülerek TÜVTÜRK’te yeniden muayene olarak rapor almasıyla alakalı bir durumla karşı karşıya olacaklar bu işi yapan arkadaşlarımız. Sokakta spin atma, konvoy halinde dolaşma, korno basarak özellikle bu egzozlarını bağırtarak dolaşmalarda yeni alınan bu tedbirlerle ciddi oranda bir azalma olacaktır diye düşünüyorum” dedi. (Kader Eşiyok)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.