“Okumak bizi doğru yola götürür”

Konya Kitap Günleri etkinlikleri çerçevesinde Konya’ya gelen sevilen tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu, Şerife Akkanat Ortaokulu’nda söyleşi ve imza günü geçekleştirdi

“Okumak bizi doğru yola götürür”
Yayınlanma:

Konya’ya gelmekten büyük keyif ve onur duyduğunu söyleyen yazar Yavuz Bahadıroğlu, “Söz konusu kitap ve kitabı okuyan gençler olduğu her yerde, her fırsatta ben de orda olurum” ifadelerini kullandı.

AĞACIN SUYA İHTİYACI VARSA, BEYNİN DE OKUMAYA İHTİYACI VAR

Şerife Akkanat Ortaokulu’nda söyleşi ve imza gerçekleştiren Bahadıroğlu, yazarlığa başladığı ilk serüvenini öğrencilerle paylaştı. Kendisi için çok önemli bir dönüm noktasında yazmaya karar verdiğini söyleyen Bahadıroğlu, “Dokuz on yaşlarındaydım. İlkokul hocamın okumanın ne kadar önemli bir eylem olduğunu bana o zamanlarda beynime tohum eker gibi ekti. Çok okuyarak, çok araştırarak, elime geçen her ne varsa alıp okudum ve o tohumu okuyarak suladım. O tohum zamanla okuduğum kitaplarla sayesinde filizlendi, büyüdü, yeşerdi, şimdi ise koskocaman bir çınar haline geldi” diye konuştu.

“OKUMAKTAN ASLA ZARAR GELMEZ”

İlkokul öğretmeninin kendisine verdiği nasihatler ile yazma yolunda, yazma serüveninin  başlangıcında kendisine ışık, yol olduğunu belirterek, geçlere bu sefer kendisi tavsiyelerde bulunan Bahadıroğlu, “ Okumak her şeyin başıdır. Oku kelimesi Allahın ilk emridir. Okuyan bir nesil toplum olursak her zaman bir adım değil on adım ileride oluruz. Ama okumayan bir millet olursak bir adım dahi ileriye gidemeyiz. Siz gençler ne olursa olsun, nerde olursanız olun okuyum daima okuyun. Çünkü okumaktan hiçbir zarar gelmez” şekinde konuştu. (Berati Ertan)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.