Otogar ve yollarda sıkı denetim

Ramazan ayı boyunca sıkı bir hazırlık yaparak bayram denetimlerine başlayan Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri Otogarda yola çıkacak otobüslerde tek tek denetim yapıyor. Ekipler Konya giriş-çıkışlarında da denetimlerini sürdürüyor.

Otogar ve yollarda sıkı denetim
Yayınlanma:

Bayramda kaza oranlarını en aza indirgeyebilmek için çalışmalarını sürdüren Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ekipler Konya şehirler arası otobüs terminalinde yola çıkacak otobüsleri tek tek denetliyor. Otobüsün hareket saatinden önce terminalden anons ile uyarılarla başlayan tedbirlerde polis ekipleri otobüslere binerek yolculara broşür dağıtıyor. Yolcular için emniyet kemeri olmayan otobüsler ise yola çıkmasına kesinlikle müsaade edilmiyor.

SİVİL EKİPLER DEVREDE

Araçların kontrolü sadece bununla da sınırlı kalmıyor. Yolda güvenliğin devam etmesi için de sivil ekipler devrede. Belirli bir süre sonra yolcuların kemerlerini çıkarmaması ve muavinlerin görevlerini yerine getirebilmesi için sivil bir polis otobüs ile yolcu gibi seyahat ediyor. Seyahat esnasında güvenlik tedbirlerini aksatan bir durum olması halinde bu görevli müdahale ediyor. Aynı zamanda diğer illerden de ekipler aynı şekilde Konya’ya seyahat ediyor.

KONYA GİRİŞİNDE DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Yol üstünde de önlemleri yine devam ediyor. Konya’nın giriş ve çıkışlarında büyük afişlerle uyarılarda bulunan ekipler denetimlerini de sürdürüyor. Her 20 kilometrede bir ekip yol güvenliğini sağlayarak özellikle hız ihlalini aşan sürücülere uyarılarda gerekli durumlarda ceza veriliyor. Yapılan denetimler bayram boyunca aksamadan devam edecek. Mehmet Bedenli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.