Özdilek: "İnşallah transfer süreci sağlıklı geçer"

Atiker Konyaspor Teknik Direktör Mehmet Özdilek, birçok konuda önemli açıklamalar yaptı

Özdilek: "İnşallah transfer süreci sağlıklı geçer"
Yayınlanma:

Değerlendirmesine “Son Fenerbahçe maçından alınan sonucu da göz önünde bulundurduğumuzda aslında ilk yarıyı sağlıklı bir şekilde kapattığımızı düşünebiliriz” sözleriyle başlayan Teknik Direktör Mehmet Özdilek, “Özellikle geldiğim süreç itibariyle oynadığımız maçlarda hem Süper Lig, hem UEFA Avrupa Ligi hem de Türkiye Kupası ile birlikte yoğun bir süreç yaşadık. UEFA Avrupa Ligi’nde bir üst tura çıkabilir miydik? Evet çıkabilirdik. Ama oynadığımız son 3 maçtaki pozitif saha performansı, bakıldığında 2 deplasman 1 iç saha maçında alınan sonuçlarla grubunu 6 puanda kapatan bir Atiker Konyaspor vardı. Geçen seneye bakıldığında 1 puanla kapatan ve tecrübe edinen takım bu sezon 6 puanla grubunu tamamladı ki son maça kadar da gruptan çıkma iddiasını devam ettiren bir takım görüntüsü verdi. Bu maçlardan çok büyük bir tecrübe edindiğimizi düşünüyorum” dedi.

 OYUNCULARIN PERFORMANSINDAN MEMNUNUM

“Hem UEFA Avrupa Ligi’nde hem de Süper Lig’de beraber mücadele etmenin sıkıntılarını zaman zaman yaşadık. Buna bir de Türkiye Kupası’nı eklerseniz oyuncu değişimi ve potansiyeli anlamında zaman zaman ciddi olarak zorlandığımız anlar oldu. Ama her kulvarda da Atiker Konyaspor’un oyunsal anlamda ortaya koyduğu performansı alkışlayan bir seyirci grubu oldu. Ama bu pozitif yanımızı skorla bağdaştıramadığımız çok maçlar oldu. Zaman zaman çok bireysel hatalar yaptık. Ama ben oyuncularımın özellikle son 8 maçlık periyotta ortaya koyduğu performanstan son derece memnunum…”

EKSİKLERİ TRANSFERLE GİDERECEĞİZ

Transfer çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Özdilek, “Tabii ki eksiklerimiz var. Bunların giderilmesi anlamında yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İkinci yarı öncesinde eksiklerimizi giderme adına muhakkak ki takımımıza takviyeler yapacağız. Özellikle transferlerimiz ön tarafa olacak.  Bizim yaşadığımız süreçte özellikle üretme anlamında fazla sıkıntıyı çekmeyen ama bunları bitirme anlamında sıkıntı çeken ve bunu birçok maçta hisseden bir takım görüntümüz vardı. Dolayısıyla bu eksikliğimizi devre arasında yapacağımız takviyelerle gidereceğiz” şeklinde görüş belirtti.

DAHA YUKARILARDA OLMALIYIZ

“Bu sene lig oldukça enteresan bir lig oldu. Her takımın her takımı yenebileceği ligde kalitenin bu sezon biraz daha yükseldiğini ifade edebilirim” diyen Teknik Direktör Mehmet Özdilek şunları söyledi: “Atiker Konyaspor mevcut bulunduğu konumunu çok benimseyen bir takım değil ki daha da yukarılarda olmalıyız ki bunun sinyallerini son haftalarda oynadığımız oyunla verdik. Ve bu anlamda da bundan sonra çok geri adım atmadan daha da yukarılarda olacağımıza olan inancımı tüm camiaya belirtmek isterim. Bu takım bu sezonu muhakkak ki ilk 10 takım arasında bitirecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tabiki sezon başlangıcıyla ilk yarının bitişi arasındaki 17 haftalık süreçte değişimler kolay olmuyor. İlk 8 haftada başka hocayla başlanılan ve daha sonrasında bizimle devam edilen bir süreç. Ama ben bu birleşimin çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Hem oyuncu grubu, hem camia hem de çalışan ekip olarak iyi bir birliktelik ve iyi bir enerji yakaladığımızı düşünüyorum. Bunun ikinci yarı itibariyle daha da yukarılara çıkacağından hiç şüphem yok…”

Özdilek, “6 günlük izin sonrasında devre arası çalışmalarımıza 3 Ocak’tan itibaren Antalya’da Regnum Hotelde yapacağımız kamp ile başlayacağız. Umarım o tarihe kadar her şey özellikle de transferle ilgili çok sağlıklı bir şekilde gider” derken, açıklamasını “tüm Türk halkının 2017 yılı biterken 2018 yılına ülke olarak, camia olarak daha sağlıklı, daha huzurlu, daha güvenli, daha başarılı bir şekilde girmemizi temenni ediyorum” sözleriyle tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.