Partilerden örnek hareket

Konya’da bulunan siyasi partiler, 1 Kasım seçimlerinde çevreye duyarlı olunması, bayrak asılmaması ve gürültülü anons yapılmaması konusunda ortak hareket etme karar aldılar.

Partilerden örnek hareket
Yayınlanma:

Seçim zamanında partilerin kendilerini ve adaylarını tanıtmak amacıyla bayrak ve flama asmaları yanı sıra giydirilmiş araçlarla gürültülü anons yapmaları her zaman vatandaşların tepkilerine sebep olmuştur. Büyük  maddi israfların yanı sıra çevre kirliliği de yaratan bu uygulama konusunda Konya’da teşkilatı bulunan siyasi partiler Türkiye’ye örnek olacak  ortak bir karar aldılar.

GÖRSEL KİRLİLİK OLMAYACAK

1 Kasım seçimleri öncesinde yapılan partilerin seçim  kampanyalarda  bayrak ve benzeri görsel malzemelerin sadece parti binaları ile seçim ofislerinde asılacağı, ayrıca giydirilmiş araçlarla sesli anons ve müziğin yapılmaması  yönünde bir karar alındığı öğrenildi.

ÇEVREYE DUYARLI OLUNACAK

Görüntü ve çevre kirliliği yapmaktan başka bir etkisi olmadığı ayrıca da ekonomik açıdan zarar olduğu düşüncesiyle partilerin ortak aldığı bu karara göre, sadece miting yapma yeri olarak belirlenen meydanlarda  partiler miting saatlerinde bayrak ve afişleme yapabilecekler. Miting bittiğinde bayrak ve afişlerin  hemen ayni parti tarafından kaldırılması  kararlaştırıldı.

“PARTİLERE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Her seçim öncesinde günlerce görüntü ve ses kirliliği yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar bu uygulamanın yerinde bir karar olduğunu söyleyerek partilere teşekkür etti. Vatandaşlar, “ Seçmene saygı içeren bu davranışı takdir ediyoruz. Gelişen teknolojilerden faydalanarak yapılacak olan seçim çalışmalarının daha faydalı olacağına inanıyoruz. Reklamlar, sosyal medya ve yüzyüze görüşmeler daha etkili ve kalıcıdır. Bu kararı alan partileri kutluyor ve ülkeye örnek olmasını diliyoruz” dediler. (Mustafa Ekmekcioğlu)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.