Polis Akademisi sorularının sızdırılması davasında ByLock tespiti

FETÖ tarafından 2012 Polis Akademisi Giriş Sınavı sorularının sınav öncesi elde edilmesine ilişkin 45 sanığın yargılandığı davada, sanıklardan 16'sının ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi.

Polis Akademisi sorularının sızdırılması davasında ByLock tespiti
Yayınlanma:

Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ), 2012 Polis Akademisi Giriş Sınavı sorularının sınav öncesi elde edilerek, aynı yapılanmaya mensup kişilere verildiği iddiasıyla haklarında dava açılan 20'si tutuklu 45 sanığın yargılandığı davada, 16 sanığın ByLock kullandığı tespit edildi.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi yerleşkesindeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Savunma yapan Tarık Bölük, "cemaat evinde" kendisine sınav sorularının verildiğini, ancak bu durumdan kul hakkı yedikleri gerekçesiyle rahatsız olduğunu beyan etti.

"Soruları yaptım, akademiyi kazandım"

Soruları elde etmek gibi bir maksadının bulunmadığını öne süren Bölük, şu ifadeyi verdi:

"Ankara'da bir eve gittim. Soruların verileceğini bilmiyordum. Birden soruları verdiler, 'Çalışın bunlara, akademi soruları' dediler. Ben, 'Kul hakkı olmuyor mu?' diye sordum. Dini örnekler verdiler, vicdani muhasebe yapacak durumum olmadı. Soruları iki sefer tekrarladım. Danışacak kimsem yoktu, zaten Kur'an'a el bastırmışlardı. Sınava girdim, soruları yaptım ve akademiyi kazandım. İçim rahat değildi. Ara ara sohbetlerde 'kul hakkına girdik' diye söylüyordum. Şefkat tokadı diye bilinen manevi baskı yapıyorlardı. 'Bizim sayemizde kazandınız' filan diyorlardı. Sonra akademi kapatıldı. Öyle bir yapı ki yapışıyorlar insana sonra da yakanı bırakmıyorlar. 'Bizim yerimize dinsiz, imansız insanlar mı girsin?' diyorlardı."

FETÖ üyeliği suçlamasını kabul etmeyen ve örgüt hiyerarşisinde yer almadığını savunan Bölük, beraat talebinde bulundu.

Soruları "deneme sınavı" diyerek vermişler

Sanık Batuhan Öktem de örgüt üyeliği iddialarını kabul etmediğini, örgüt hiyerarşisi içinde yer almadığını beyan etti.

Öktem sınav sorularının kendilerine verilmesini ise şöyle anlattı:

"Akademi sınavından bir ya da iki gün önce eve daha önceden tanımadığım bir insan geldi. Bize soruları verdi ve 'Deneme sınavı, sınavda belki faydası olur, çözün' dedi. Soruları çözdük, daha sonra sınavda başarılar dileyerek gitti. Sınava girdiğimde soruların büyük kısmı aynı ya da benzerdi."

Sanık Bahadır İnce ise 17-25 Aralık sürecinden önce FETÖ yapılanmasından ayrıldığını ve akademiyi bıraktığını dile getirerek beraat talebinde bulundu.

Savunma yapan sanıklar Ebrar Yıldız, Erdem Kısa, Erol Şevik, Hamza Sezer, Yaşar Çelik ve Yunus Yıldırım da suçlamaları reddederek tahliye ve beraat talebinde bulundular.

16 sanık ByLock kullanıcısı

Savunmaların ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazılan sanıkların ByLock kullanımına dair raporun geldiği açıklandı. Buna göre, 16 sanığın FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığının belirlendiği açıklandı.

ByLock kullanım raporuna ilişkin ek savunması alınan sanıklar, suçlamaları kabul etmezken duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.