Polis Mesut'tan Suriyeli çocuklara şefkat eli

Kayseri'de çoğunlukla Suriyelilerin yaşadığı mahallelerde görev yapan polis memuru Mesut Eroğlu, sığınmacı çocukların yüzünü güldürüp ailelerin sıkıntılarını gidermek için mücadele ediyor.

Polis Mesut'tan Suriyeli çocuklara şefkat eli
Yayınlanma:

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mesut Eroğlu, kente yerleşen Suriyeli sığınmacıların dertleriyle dertlenip mutluluklarına ortak oluyor.

Meslek hayatının 20 yılını geride bırakan Eroğlu, 4 yıldır görev yaptığı merkez Melikgazi ilçesindeki Danişmentgazi, Selçuklu ve Osmanlı Mahallelerinde yaşayan Suriyelilerin sorunlarıyla aileden biri gibi ilgileniyor, sorunlarını çözmek için elinden gelen tüm gayreti gösteriyor.

Suriyeli çocukların gördükleri her yerde "Polis Mesut ağabey" diye seslenip yanına koştuğu Eroğlu, onlarla futbol ve basketbol oynayıp zaman geçiriyor.

Görev yaptığı yerlerde, büyüğünden küçüğüne herkesin "Polis Mesut ağabey" diye hitap ettiği Eroğlu, sorumluluk alanına giren mahalle sakinlerinin her türlü sıkıntısını dinleyip çözüme kavuşturmak için elindeki ajandasına notlar alıyor.

Mesai saati bitimine kadar mahalle sakinleri ile beraber olan Eroğlu, buralardaki Türk ve Suriyelilerin huzur içerisinde yaşamalarından büyük keyif duyuyor.

"O çocukların sevinci bizi mutlu ediyor"

Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görev yaptığı 3 mahallede Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Melikgazi ilçesindeki Danişmentgazi, Selçuklu ve ve Osmanlı Mahallelerinde Suriye uyruklu vatandaşlar yoğunlukta yaşamaktadır. Ben de her gün bu bölgeye gelerek sokaklarda ve caddelerde Suriye uyruklu vatandaşlarla görüşüyorum. Bir sıkıntıları var mı diye çocuklarla sohbet ediyorum. Ayrıca eğitim gördükleri yerlerde de ziyaret edip zaman zaman onlara hediyeler getiriyorum. Bunun yanında Suriyeli esnafı da ziyaret ederek asayiş olaylarına yönelik bilgilendirmeler yapıyorum. Günümüz bu şekilde geçiyor."

Eroğlu, ihtiyaç sahibi Suriyelileri görünce onlara yardım etmek için elinden geleni yaptığını anlatarak, "Bazen sokaklarda ayakkabısı veya montu olmayan Suriyeli çocukları görünce onlara arkadaşlarımızla parka, mont, ayakkabı gibi hediyeler de veriyoruz. O çocukların sevinci bizi mutlu ediyor." dedi.

"Yediden yetmişe herkes selam verir"

Eroğlu, mesai saatinin bitimine kadar görevli olduğu mahallelerde dolaştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Görevli olduğum mahallelerde gitmediğim sokak kalmadı. Hemen hemen herkesle yüz yüze görüştüm. Bu insanlar polisin sıcakkanlılığını hissettiler. Beni sevdiler. Yani hangi sokağa gidersem gideyim, yediden yetmişe herkes selam verir. Onlarla oturup muhabbet ederiz. Bir sıkıntıları olduğu zaman direkt bana söylerler. Bana sürekli polis Mesut ağabey diyorlar. Burada polis Mesut ağabey olarak anılıyorum. Bazen çarşıda istirahatli günümde bile birçok insan bizim mahallenin polisi diye yanıma geliyor." 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.