2023 Asgari ücret belli oldu, AK Partili isim açıkladı

AK Partili isim asgari ücreti açıkladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 2023 asgari ücretin kaç lira olacağını söyledi.

2023 Asgari ücret belli oldu, AK Partili isim açıkladı
Yayınlanma:

AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Türkiye buluşmaları çerçevesinde, Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, başkanlığında milletvekillerinden oluşan bir heyet Çorum'da gazetecilerle bir araya geldi. Gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vedat Demiröz, asgari ücret artışı ile ilgili rakam verdi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada yılbaşında asgari ücrette ciddi bir iyileştirme yapılacağının sinyalini vermişti.

Demiröz şunları söyledi:

- Asgari ücret özel sektörle ilgili hem işçiyi hem de işvereni koruyarak çalışma barışı adı altında normal bir rakam tespit edilmeye çalışılıyor. İkinci dönemde 6. aydan sonraki enflasyonu dikkate alırsanız bu benim şuandaki hesaplamalarıma göre konuşulan bir şey yok, görüşmeler dahi başlamadı ama 7 bin 500 seviyelerinde bir asgari ücret belki onun üstünde düşünülebilir.

- Dediğimiz gibi henüz konuşulan bir durum yok. Özellikle benim tahminim o civarlarda bir asgari ücret ve gelir vergisinden muaf, damga vergisinden muaf işverenler. Onunla beraber onun üstünde ücret alanlarında o limite kadar ki gelirleri yine vergiden muaf olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.