AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız: Bu kınama bizi memnun etti

AK Parti Konya Milletvekili, Dışişleri Komisyonu Üyesi ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi Ziya Altunyaldız, "Cumhurbaşkanımızın gayretleriyle kutsal kitaplara saldırı G20 bildirgesinde kınanması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir" dedi

AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız: Bu kınama bizi memnun etti
Yayınlanma:

AK Parti Konya Milletvekili, Dışişleri Komisyonu Üyesi ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi Ziya Altunyaldız, Hindistan’ın başkent Yeni Delhi’de düzenlenen G20 Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Altunyaldız’ın açıklamaları şu şekilde:

“Geçtiğimiz günlerde Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen ve ülkemizi temsilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldıkları G20 Zirvesi aslında dünyanın önümüzdeki dönemdeki ajandası hakkında da önemli bilgiler verdi. Öncelikle zirvenin ‘Tek Yeryüzü, Tek Aile, Tek Gelecek’ temasıyla düzenlenmesini önemsiyorum. Maalesef dünyanın dört bir yanından gelen doğal afet haberleri bu gezegenin birer sakini olarak bizleri derinden etkiliyor. Çocuklarımıza sağlıklı ve sürdürülebilir bir gelecek bırakmak için üzerinde yaşadığımız yeryüzünü, aynı geleceğe yol aln büyük bir ailenin birer ferdi olarak korumalı ve çocuklarımıza, gençlerimize miras bırakmalıyız.

Zirvenin önemli konu başlıklarından birisi de bölgesel ve küresel barış idi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirdikleri ikili ve çoklu temaslarında başta Ukrayna – Rusya Savaşı olmak üzere bölgesel ve küresel konuların diplomasi ve uluslararası ilişkiler unsurları kapsamında değerlendirilmesinde öncü rol oynadı. Her zaman müzakere ve barıştan yana konumlanan ülkemizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle hayata geçirilen Tahıl Koridoru Anlaşması, halihazırda açlık ve yetersiz beslenmeyle mücadele eden milyarlarca insanın bir de Ukrayna – Rusya Savaşı ile beraber beslenme darboğazına düşmesinin önüne geçti.

Dünya üzerinde yaşayan ‘Tek Aile’nin birer ferdi olarak insan haklarına saygılı olurken aynı zamanda her bir bireyin inanç özgürlüğüne de saygı duyulması gerektiğinin bilincindeyiz. Özellikle son dönemde, fikir özgürlüğü kisvesi altında başta kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim olmak üzere dünyada yaşayan milyarlarca Müslümanın inancına saygı duyulmadan gerçekleştirilen İslam düşmanlığına karşı, G20 Zirvesi’nde dünyadaki ‘Tek Aile’nin birer ferdi olarak ülkelerin kararlı politikalar izlemesi gerekliliğinin altını çizdik. Öyle ki, ülkemizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın teklif ve gayretleriyle kutsal kitaplara saldırı G20 bildirgesinde kınanması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Önümüzdeki dönemde, milyarlarca inananın inançlarını ve kutsal değerlerini hedef alan menfur saldırıların sona ereceğini ümit ediyorum.

Dünya maalesef bugünkü adımlarıyla geleceğini tehlike altına alıyor. Gelecek nesillerimize miras bırakacağımız Dünya’mızı, başta İklim Krizi olmak üzere her türlü olumsuzluktan korumak için sürdürülebilir kalkınma ve yeşil dönüşüme uyumlu adımlarımızı atmakta kararlıyız. Türkiye olarak küresel iklim değişikliğiyle mücadelede öncü rol üstleniyoruz. TBMM’de oy birliğiyle onayladığımız Paris İklim Anlaşması, kararlılıkla ortaya koyduğumuz 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi’miz, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koydukları Yeşil Kalkınma Hedefi vizyonumuz ve kıymetli eşleri Sayın Hanımefendi’nin öncülüğünde bugün uluslararası bir hamle niteliği kazanan Sıfır Atık Projesi bu konudaki samimi çabalarımızın önemli birer göstergesi. Buna ek olarak, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi çatısı altında hazırladığım ve 46 Üye Devletin oy birliğiyle kabul ettiği ‘İklim Değişikliğinin Cezai ve Hukuki Sorumluluğu’ başlıklı raporumla da ‘Kirleten Öder’ ile ‘Ecocide – Çevre Suçu’ ilkelerinin birer uluslararası tavsiye kararı olarak hayata geçirilmesine öncülük etmiştik. G20 Zirvesi’nde vurgulanan ‘Tek Yeryüzü Tek Gelecek’ hedefiyle tüm ülkelerin sürdürülebilir ve yeşil bir gelecek inşa etmesi için ellerini taşın altına koymaktan çekinmemelerini bekliyoruz. Daha yeşil, daha temiz, daha yaşanılabilir bir dünyaya ulaşmaya Türkiye olarak biz kararlıyız” açıklamalarında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.