AK Parti Konya Milletvekili Erdem: Bu konuyu hassasiyetle takip ediyoruz

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Erdem: Bu konuyu hassasiyetle takip ediyoruz
Yayınlanma:

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İsrail ve Filistin arasında yaşanan gerilim ile ilgili olarak AK Parti Konya Milletvekili Erdem, İsrail’in soykırım yaptığını söyledi.

Batı dünyasının İsrail’i adeta şımarttığının altını çizen Erdem, “İsrail'in Filistinlilere karşı Gazze'de katliam ve soykırım yapmaya devam etmesini dünya ve hepimiz izlemekteyiz, içimiz kan ağlıyor, özellikle hastane ve okulları, Filistinli sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef alarak bir soykırıma imza atan İsrail'i ve onu şımartan ABD ve Avrupa ülkelerini nefretle kınıyorum” dedi.

“OKULLARIN YENİLENMESİ EN KISA ZAMANDA TAMAMLANACAK”

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen deprem bölgesindeki okulların son durumuna ilişkin ise Erdem, şunları ifade etti:

“11 ilimizi etkileyen bir deprem yaşadık; Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman başta olmaz üzere 11 ilimizde 3,5 milyon öğrencimizin bu deprem sonucu eğitimi etkilendi; eğitime başlayamadı, okullarına gidemedi veya alternatiflere gitti. Bu 11 ilimizde 10 bin 956 okulumuz bulunmakta yani 117 bin dersliğimiz vardı. Deprem sonrası bunlardan 936 okulumuz, 11 bin 728 dersliğimiz etkilendi; ya yıkıldı ya orta ya ağır hasarlı olarak eğitim dışına çıkarıldı. Şu anda, çelik ya da prefabrik olarak hızla yapılan 2.573 derslik hizmete alınmış durumda.

Bunun dışında, sağlam okullarda da ikili eğitime geçilerek eğitimi aksatmadan devam edilmeye çalışılıyor. Cumhurbaşkanımızın özel talimatı ve takibiyle de 4 bin derslik, prefabrik değil çelik konstrüksiyonlarda yapılacak okullarla birlikte de bunun yaklaşık yüzde 70’i halledilecek bahar ayına kadar. 2024-2025 eğitim dönemine de bütün okullar yapılmış olarak başlanacağını ifade etmek isterim.

Türkiye genelinde de bütün okullarımız incelenmiş ama çok şükür AK Parti iktidarının yirmi yılda, cumhuriyet tarihinde yapılanın üzerine ilave sağlam okulları sayesinde bugün bu sıkıntıları en az noktada çekiyoruz. Türkiye'de şu anda 2.292 okulda bu noktada ya yenilenmek ya da yapılmak üzere devam eden işlerimiz var.

Deprem sonrası tabii, sadece, öğrencilerimizin değil öğretmenlerimizin durumu da incelendi; bölgede 210 bin öğretmenimiz bulunuyordu ve yeni atananlarla birlikte yapılan incelemelerde 11 bin öğretmenimizin konut ihtiyacı, konaklama ihtiyacı da görüldü. Bunun için de 8.765 konaklama imkânı sağlanmış oldu ve bunlar devam ediyor. Kısaca Hükûmetimiz her alanda olduğu gibi bu konuda da hassasiyetle takiplerini yapmakta, Allah’ın izniyle başta deprem bölgesi, tüm Türkiye'deki okullarımızın yenilenmesi en kısa zamanda tamamlanacaktır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.