AK Parti Konya Milletvekili Etyemez: Eski Türkiye'nin izi ve sözü kalmayacak!

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı.

AK Parti Konya Milletvekili Etyemez: Eski Türkiye'nin izi ve sözü kalmayacak!
Yayınlanma:

AK Parti Konya Milletvekili Etyemez’in konuşması şu şekilde:

“AK Parti olarak siyasi çalışmalarımızda, Hükûmet icraatlarımızda vicdani adaleti vazgeçilmez ölçü, insani kalkınmayı değişmez hedef olarak kabul ediyoruz. İnsanımızın zihninde, siyasetin zemininde eski Türkiye'nin izi ve sözü kalmayacak. Her alanda kararlı ve tutarlı inşa ve ihya çalışmalarımızla, doğru karar, iyi uygulama, güzel sonuç icraatlarımızla Türkiye Yüzyılı hayat bulacak. Vesayet çabaları, darbe kalkışmaları, ihanet saldırıları, spekülasyon adımları ve tehdit naraları milletimizi ve bizi iddialarımızdan asla koparamadı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde “Dünya 5’ten büyüktür.” itirazını haykıran ve daha adil dünya çağrısı yapan Türkiye gerçeğini yaşıyoruz. Bugün üzerinde oyun oynanan ülke durumunu değil; bölgesinde oyunbozan, kararlı Türkiye gururunu, adaletsizliğe, sömürüye dayalı dünya düzenine tavır koyan Türkiye onurunu yaşamaktayız. Bütün bunların arkasında çok ciddi emek, gayret, sabır ve dua bulunmaktadır.

AK Parti hükûmetleri olarak çalışma hayatında uyguladığımız projelerle istihdam ve iş gücüne katılım oranını artırdığımız gibi, nitelikli insan kaynağı oluşturmak için gayret ediyor, sosyal güvenliği yaygınlaştırıyoruz. Partimiz ve Hükûmetimiz çalışma hayatında emek savunma sistemi oluşturan ve sömürüsüz güven sahası kuran bir bakışı hayata geçirdi. Kamu görevlisi olarak, çalışma hayatında bulunmuş ve sorumluluklar üstlenmiş bir milletvekili olarak şunu kesin bir dille ifade ediyorum ki AK Parti ve hükûmetleri çalışma hayatında, sosyal güvenlik alanında olması gerekenleri hayata geçiren, olmaması gereken ne varsa bitiren icraatların sahibidir. Çalışanın hukukunu ve hakkını korumada hukuk devleti ilkeleri; dezavantajlı gruplara, pozitif ayrımcılığa matuf kitlelere yönelik hizmetler noktasında sosyal devlet gerekleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Bu bağlamda, istihdamdan sosyal güvenliğe, örgütlenmeden toplu sözleşmeye, mali ve sosyal haklardan özlük zeminine kadar her konuda kararlar ve sonuçlar ürettik.

Ne yaptığımızı bilerek, neden yaptığımızı ifade ederek, nasıl yapacağımızı birlikte düşünerek, ne zaman yapılacağını da kesinleştirerek, iş görme, icraat üretme genetiğine ve geleneğine sahip AK Parti olarak darbe dönemlerinin, ara rejim süreçlerinin yok ettiği hakların, mağdur ettiği vatandaşların hakkını ve hukukunu gözettik. Kamuda kılık kıyafet dayatma anlayışını sona erdirdik. İnşallah, Anayasa değişikliğiyle de başörtüsü başta olmak üzere temel hak ve hürriyetleri güvence altına alacağız.

İmkânsız bilinen kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı noktasında anayasal güvence sağladık. 6 toplu sözleşme süreciyle kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarına ilişkin önemli iyileştirmeler yaptık. 5 milyonun üzerinde kişiyi etkileyen 3600 ek gösterge düzenlemesini gerçekleştirdik. Engelli vatandaşlarımızın kamu hizmetine girişinde engelleri kaldırarak 66 bin sayısına ulaştırdık. 424 bin sözleşmeli personelimizin daha kadroya geçiş düzenlemesini yapıyoruz. Çalışma hayatında düzenlemelerle, tedbirlerle, destek ve teşviklerle istihdamı artırmaya, işçilerimizi korumaya ve işverenlerimize de destek olmaya devam ediyoruz. Doğrudan üretimi, istihdamı ve sosyal adaleti sağlamaya yönelik olarak işverenlerimize sadece son dört yılda 231 milyar destek verdik. İŞKUR vasıtasıyla son yirmi yılda 10 milyon vatandaşımıza rehberlik ederek işe yerleştirdik. Toplam istihdamı 31 milyonun üzerine çıkardık. Taşeron işçileri daimî kadroya aldık, sendikalı olma hakkı sağladık.

En düşük emekli maaşını 3.500 liranın üzerine çıkardık. Sosyal güvenliği bütün vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde inşa ettik. 2013 yılında devrim niteliğinde bir icraat olarak müstakil İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nu yürürlüğe koyduk. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve Türkiye Yüzyılı vizyonuyla geleceğin Türkiye'sinin çok daha güçlü olması için atılması gereken adımları atmaktan ve yapılması gereken çalışmaları yapmaktan geri durmayacağız.

2023 yılı bütçemizin ülkemize, milletimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyor ve emeği geçen tüm çalışanlara, emek verenlere, bakanlıklarımıza ve bakanlarımıza buradan teşekkür ediyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.